PCCOCS

Cinci persoane originare din raioanele Criuleni, Călărași și Fălești sunt acuzate de contrabandă în proporții deosebit de mari

Cinci persoane au fost arestate într-un dosar de contrabandă în proporții deosebit de mari. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) precizează că este vorba de contrabandă cu mărfuri în valoare de peste un milion de lei, aduse din Ucraina. Unul dintre acuzați se află în izolator, iar alți patru în arest la domiciliu.

Persoanele arestate au fost urmărite pe parcursul ultimelor luni. Potrivit materialelor cauzei penale, mărfurile erau cumpărate de la piața „KM7” din orașul Odesa și erau introduse în Republica Moldova prin regiunea transnistreană, cu eludarea posturilor vamale interne de control. Învinuiții utilizau mijloace de transport închiriate sau împrumutate, pe care le schimbau periodic ca să nu ajungă în atenția oamenilor legii.

PCCOCS

Cele cinci persoane au fost reținute în data de 1 august, în momentul în care se pregăteau să transmită bunurile beneficiarilor finali, într-o parcare din Chișinău. Învinuiții sunt originari din raioanele Criuleni, Călărași și Fălești și au vârste cuprinse între 26 și 39 de ani. Imediat după reținere, au fost efectuate percheziții pe mai multe adrese, fiind ridicate loturi de mărfuri de larg consum în valoare de peste 1 milion de lei și patru mijloace de transport cu care ar fi fost transportate bunurile.

În Republica Moldova, contrabanda se pedepsește cu până la 10 ani de închisoare dacă infracțiunea este comisă de două sau mai multe persoane.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Comisia Electorală Centrală

CEC sesizează Ministerul Justiției: patru partide riscă limitarea activității sau dizolvarea

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, în cadrul ședinței din 19 iulie, că 58 de formațiuni politice din totalul de 66 au prezentat în termen rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025. Totodată, CEC a decis să sesizeze Ministerul Justiției despre încălcările repetate privind finanțarea activității partidelor politice comise de către Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Conservator și Partidul Politic „Şansă”.

Potrivit CEC, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” a depus raportul cu depășirea termenului. Alte șapte formațiuni politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025:

  • Partidul Socialist din Moldova
  • Partidul Conservator
  • Partidul Politic „Șansă”
  • Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei
  • Partidul Politic „FENIX MOLDOVA”
  • Partidul Regiunilor din Moldova (dizolvat)
  • Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова” (dizolvat)

CEC menționează că Partidul Socialist din Moldova a transmis raportul pe suport de hârtie, semnat de o persoană neconfirmată oficial ca trezorier, iar Partidul Politic „Șansă” a trimis documentul cu întârziere, tot în format fizic, fiind semnat electronic doar de președintele partidului – ceea ce contravine prevederilor legale.

În acest context, CEC a decis să sesizeze suplimentar Ministerul Justiției cu privire la încălcările repetate comise de patru formațiuni, pentru anexarea la probatoriul existent în cadrul litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată a constatărilor făcute de CEC:

  • Partidul Socialist din Moldova și Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei – în vederea limitării activității acestora;
  • Partidul Conservator și Partidul Politic „Șansă” – în vederea dizolvării.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: