Cinci polițiști din Nisporeni sancționați, inclusiv prin demitere, după accidentul de la Boldurești în care a murit un copil
Full Article 3 minutes read

Cinci polițiști din Nisporeni sancționați, inclusiv prin demitere, după accidentul de la Boldurești în care a murit un copil

Cinci angajați ai Inspectoratului de Poliție din Nisporeni au fost sancționați, inclusiv prin demitere, după ce o anchetă de serviciu demarată de Inspectoratul General al Poliției (IGP) a stabilit că aceștia nu ar fi acționat corespunzător în procesul stabilirii circumstanțelor accidentului de la Boldurești, soldat cu moartea unui copil de 14 ani. Anunțul a fost făcut de IGP pe 27 martie.

IGP anunță că a demarat o anchetă de serviciu, după accidentul din 19 februarie din Boldurești când, așa cum s-a dovedit ulterior, primarul localității ar fi lovit mortal un copil de 14 ani cu mașina, iar apoi a fugit de la locul accidentului. IGP susține că ancheta a fost demarată pentru a elucida acțiunile sau inacțiunile angajaților care au fost implicați în investigarea acestui caz.

Potrivit sursei citate, în cadrul anchetei a fost stabilit că cinci angajați ai IP Nisporeni „nu au acționat corespunzător, conform sarcinilor și rigorilor, în procesul de stabilire a circumstanțelor comiterii accidentului rutier și au creat impedimente celorlalți polițiști în procesul de documentare”.

În rezultat, IGP anunță că prin ordinul lui Viorel Cernăuțeanu, un angajat cu funcție de conducere și unul cu funcție de execuție din IP Nisporeni au fost demiși, un polițist a fost retrogradat în funcție, iar doi s-au ales cu mustrare aspră.

***

Amintim că, pe 19 februarie, în satul Boldurești, raionul Nisporeni, un adolescent de 14 ani a fost tamponat mortal de un vehicul. Inspectoratul General al Poliției (IGP) preciza atunci că șoferul automobilului implicat în accident a fugit de la fața locului.

Două zile mai târziu, pe 21 februarie, oamenii legii au anunțat că șoferul, care s-a dovedit a fi edilul de Boldurești Nicanor Ciochină, a fost reținut. Mașina implicată în accident era de serviciu.

Potrivit poliției, până la reținere, bănuitul a întreprins o serie de acțiune pentru a se eschiva de la răspundere. În prima fază acesta ar fi montat plăcuța cu numărul de înmatriculare pe o mașină de marcă identică celei implicate în accident (o Dacia Duster de culoare albă), iar în seara zilei de 20 februarie ar fi înscenat un accident rutier cu implicarea mașinii deteriorate, pentru a ascunde urmele accidentului în care a fost tamponat copilul.

Primarul de Boldurești pledează nevinovat. În prezent, acesta se află în arest preventiv.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: