Cine a făcut presiuni asupra Avocatului Poporului? Panico îi informează pe Grosu și Recean despre funcționarul care i-a cerut să modifice un raport
Full Article 2 minutes read

Cine a făcut presiuni asupra Avocatului Poporului? Panico îi informează pe Grosu și Recean despre funcționarul care i-a cerut să modifice un raport

Avocatul Poporului Ceslav Panico îi va informa pe președintele Parlamentului Igor Grosu și pe prim-ministrul Dorin Recean despre încercările șefului unei instituții de stat de a interveni în activitatea ombudsmanului. După ce va primi un răspuns, Panico va decide dacă va face public numele funcționarului public care i-a cerut să modifice un raport de constatare. Informația a fost confirmată pentru NM de Oficiul Avocatului Poporului pe 22 ianuarie.

Astăzi, Ombudsmanul va trimite solicitări structurilor superioare cu privire la tentativa de imixtiune a unuia dintre șefii unei structuri guvernamentale în activitatea Ombudsmanului”, a declarat adjunctul Avocatului Poporului Oxana Gumenaia.

Gumenaia a mai spus că, după ce biroul Ombudsmanului va primi un răspuns din partea președintelui Parlamentului și a șefului Guvernului cu privire la măsurile luate, Avocatul Poporului „va lua o decizie privind publicarea numele funcționarului public, care și-a permis depășirea atribuțiilor de serviciu”.

***

Precizăm că, în seara de 19 ianuarie, Avocatul Poporului Ceslav Panico a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care s-a referit la diferența de abordare din partea unor oficiali cu rang înalt. Panico susține că a primit două e-mailuri de la doi conducători de instituții, dintre care un ministru. Unul dintre aceștia a avut o abordare constructivă față de un raport al oficiului Avocatul Poporului, în timp ce celălalt i-ar fi cerut modificarea constatărilor. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: