Cine este Alexei Buzu, viitorul ministru al Muncii și Protecției Sociale?
Full Article 3 minutes read

Cine este Alexei Buzu, viitorul ministru al Muncii și Protecției Sociale?

Alexei Buzu, directorul executiv al Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare, organizația care promovează egalitatea de gen și incluziunea în Republica Moldova, ar urma să fie numit în funcția de ministru al Muncii și Protecției Sociale. Anunțul a fost făcut de către premierul Natalia Gavrilița în cadrul unei conferințe de presă din 9 ianuarie.

Alexei Buzu este licențiat în economie și are studii avansate în domeniul managementului organizațiilor nonprofit și în domeniul managementului strategic.

Viitorul ministru ar fi oferit suport mai multor ministere în procesul de elaborare, implementare și evaluare a politicilor publice sectoriale. Totodată, el a fost implicat în inițiative de consolidare a proceselor de managemnet a rezultatelor, aplicarea sistemelor de măsurare a performanțelor, promovarea bunei guvernări și a egalității de gen.

Mai mult, Alexei Buzu a fost consultant pentru mai multe organizații internaționale în evaluarea de impact a programelor acestora în domeniii precum piața muncii, dezvoltarea economică, asistență socială, demografie, educație, sănătate, alegeri, migrațiune, apă și sanitație.

„Alexei a condus echipe mari și sunt sigură că va putea prelua și oferi continuitate reformelor începute de echipa Ministerului Muncii și Protecției Sociale”, a spus Natalia Gavrilița.

Viitorul ministru i-a mulțumit lui Marcel Spătari pentru munca depusă și l-a asigurat că-i va continua reformele pornite.

„Stimați cetățeni, îmi asum acest mandat pentru o Moldovă mai egală, mai solidară și mai inclusivă. Un mandat prin care vom susține tinerile familii. Să ajutăm mamele, atât și tații să poată să combină viața profesională cu cea de familie. Un mandat pentru a oferi mai multe programe eficiente tinerilor și persoanelor cu dizabilități, programe care să ajute să-și găsească un loc de muncă demn și dorit. Un mandat prin care încercăm să reformăm sistemul de protecție socială, pentru a reduce sărăcia substanțială în rândul copiilor, pentru a crește accesul la servicii sociale și a ridica calitatea acestora. Un mandat pentru a promova pe bune egalitatea între bărbați și femei. Aceste priorități și multe alte inițiative urmează să fie implimentate împreună cu echipa ministerului”, a declarat Alexei Buzu.

Amintim că pe 9 ianuarie Ministrul Muncii și Protecției Sociale Marcel Spatari a demisionat. Un anunț în acest sens a fost făcut de premierul Natalia Gavrilița pe 9 ianuarie, în cadrul unor declarații în fața jurnaliștilor.

Pe 7 ianuarie, postul TV8 a difuzat o știre în care anunța, cu referire la propriile surse, că Marcel Spatari ar urma să demisioneze din funcția de ministru al Muncii și Protecției Sociale. Potrivit redacției, motivele invocate ar fi unele familiare – soția și copilul său locuiesc la București.

Pe 8 ianuarie, Marcel Spatari a publicat un text pe rețelele de socializare în care a enumerat 10 lucruri pe care le-a învățat în funcția de ministru.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: