Cine se face vinovat de situația în care s-a pomenit CFM? Răspunde noul director al întreprinderii
Full Article 2 minutes read

Cine se face vinovat de situația în care s-a pomenit CFM? Răspunde noul director al întreprinderii

Noul șef al întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM) Oleg Tofilat susține că nu va tolera ineficiența și furturile, iar persoanele implicate în astfel de acțiuni nu vor rămâne angajate în cadrul companiei. De asemenea, acesta susține că organele de drept trebuie să răspundă la întrebarea „cine se face vinovat de situația în care s-a pomenit CFM”. Declarația a fost făcută de către Oleg Tofilat, într-un interviu pentru NM din 3 iunie.

„Cine a obținut cei mai mulți bani din această situație sper că ne va povesti Procuratura. Ceea ce cred eu nu este important, pentru că nu are relevanță. Pot să vorbesc despre asta în calitate de cetățean, însă dacă procurorul și judecătorul nu îmi împărtășesc viziunea, atunci nu are importanță. Cine e vinovat că s-a întâmplat? Noi toți. Din faptul că vom căuta persoanele vinovate situația nu se va îmbunătăți”, a răspuns Tofilat.

Noul director al CFM este de părere că cel mai important în momentul de față este ca autoritățile să estimeze corect dacă ramura transportului feroviar poate fi profitabilă și să fie dezvoltată, pentru a fi parte importantă din economica țării.

„Iar eu consider că da, nu cred că vreo țară se poate lipsi de ramura transportului feroviar”, a spus Tofilat.

Acesta a dat asigurări că noua conducere a întreprinderii de stat nu va tolera ilegalitățile.

„Nu vom tolera furturile și nu va fi indiferență față de ineficiență. Acești „eroi” nu se vor reține mult timp la CFM, pur și simplu încă nu am făcut cunoștință cu toate materialele, însă urmează să mă ocup de asta în următoarele luni”, a mai spus șeful CFM.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: