Cine va măsura audiența TV și de piață din Moldova? Consiliul Audivizualului a anunțat câștigătorul concursului
Full Article 2 minutes read

Cine va măsura audiența TV și de piață din Moldova? Consiliul Audivizualului a anunțat câștigătorul concursului

Compania Kantar Media va măsura cotele de audiență TV și a celor de piață din Republica Moldova în perioada 2024-2029. Se întâmplă după ce firma a câștigat concursul inițiat și desfășurat pe 29 martie de Consiliul Audiovizualului (CA). Informațiile au fost confirmate întru-un comunicat publicat pe 1 aprilie, de CA. 

Potrivit unui comunicat publicat de CA, declararea Kantar Media ca fiind câștigătoarea licitației nu impune tuturor beneficiarilor măsurării audienței TV obligația de a încheia contracte cu Kantar Media pentru măsurarea audienței TV și/sau de a rezilia contractele cu compania de măsurare actuală.

În cazul în care, în următorii 5 ani, beneficiarii măsurării audienței TV din Republica Moldova (canalele TV, agențiile de publicitate, furnizorii de publicitate sau o organizație care va fi creată pentru a reprezenta interesele televiziunilor, caselor de vânzări și agențiilor de publicitate) vor fi asigurați integral cu sursele de finanțare suficiente pentru a acoperi oferta financiară prezentată de către Kantar Media, aceștia vor notifica Kantar Media cu privire la aceste circumstanțe și vor începe procesul de încheiere a contractului (sau contractelor) respectând condițiile prezentate de Kantar Media în cadrul licitației”, se arată în comunicat.

Desemnarea Kantar Media drept câștigător al concursului, a menționat CA, nu dă naștere niciunor obligații, inclusiv de ordin financiar, care ar putea fi puse în sarcina Comisiei de concurs, membrilor acesteia, beneficiarilor sau potențialilor beneficiari ai serviciilor de măsurare a cotelor de audiență și a cotelor de piață, oricăror autorități publice sau statului Republica Moldova. „Orice obligații vor izvorî exclusiv din prevederile contractelor care vor fi, eventual, încheiate între furnizorul rezultatelor măsurărilor și beneficiarii serviciilor de măsurare”, au comunicat reprezentanții.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: