Cine vrea să zboare spre Lună? Un miliardar japonez pune la bătaie 8 bilete
Full Article 3 minutes read

Cine vrea să zboare spre Lună? Un miliardar japonez pune la bătaie 8 bilete

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa, cel care va deveni primul turist care va zbura spre pe Lună, la bordul unei aeronave SpaceX, a anunțat că este gata să ia cu el încă opt persoane, scrie Meduza.io pe 3 martie.

Yusaku Maezawa urmează să ajungă pe lună în 2023, la bordul unei aeronave a companiei SpaceX, fondată de Elon Musk. În 2018, acesta spunea că va lua cu el oameni de artă, care să-și găsească inspirația pentru noi opere. Ulterior, acesta a declarat că își caută o parteneră cu care să meargă în călătorie. Aceasta urma să fie selectată în cadrul unui reality show, la care s-au înscris 27 722 de femei. Peste câteva săptămâni, omul de afaceri s-a răzgândit și și-a cerut scuze pentru că a anulat inițiativa.

Pe 3 martie 2021, miliardarul a anunțat că este gata să ofere 8 locuri la bordul aparatului de zbor pentru oameni din diferite părți ale lumii.

„În total, la bord, vor fi între 10 și 12 persoane, dar eu voi lua cu mine 8. Am cumpărat toate locurile, așa că va fi un zbor privat”, a declarat Maezawa.

Potențialul candidat trebuie să corespundă următoarelor criterii: să desfășoare o activitate care este în folosul altor oameni și să fie pregătit să susțină alți membri ai echipajului. Maezdawa a declarat că a decis „să le dea oamenilor din toată lumea șansa de a se alătura călătoriei”.

Doritorii de a participa la zbor trebuie să trimită o cerere până pe 14 martie. Câștigătorii vor fi selectați în termen de o săptămână. Ulterior, vor avea loc și alte etape de selecție. Decizia finală și examinarea medicală se vor desfășura la sfârșitul lui mai.

Persoanele care vor fi selectate (dacă Maezawa nu se va răzgândi din nou) vor participa la misiunea dearMoon. Aceștia se vor apropia de Lună până la o distanță de circa 200 de kilometri, după care se vor întoarce pe Pământ. În afară de turiști, la bordul aeronavei, se vor afla piloții SpaceX. Zborul va dura circa 6 zile și 6 nopți. Misiunea va fi prima de acest fel din 1972, când Neil Armstrong pășit pe Lună.

Prețul pe care îl va plăti miliardarul japonez nu a fost făcut public, însă Elon Musk a declarat că este vorba despre „bani mari”.

Maezawa este fondatorul magazinului online Zozotown. Acesta are o avere estimată la 2 miliarde de dolari și ocupă locul 23 în ratingul Forbes al celor mai bogați japonezi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: