Ciocoi a avut o întrevedere cu ministrul de Externe al Turciei. Printre subiectele abordate, intensificarea relațiilor economice
Full Article 1 minutes read

Ciocoi a avut o întrevedere cu ministrul de Externe al Turciei. Printre subiectele abordate, intensificarea relațiilor economice

În cadrul Forumului Diplomatic de la Antalya, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a avut o întrevedere cu Mevlüt Çavuşoğlu, ministrul turc al Afacerilor Externe. Oficialii au discutat despre mai multe subiecte de pe agenda bilaterală moldo-turcă.

Aureliu Ciocoi și Mevlüt Çavuşoğlu au evidențiat importanța organizării, în a doua jumătate a anului, a celei de-a doua ședințe a Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt.

De asemenea, părțile au pledat pentru intensificarea și diversificarea relațiilor economice. Premierul interimar a invitat partea turcă să examineze oportunitatea accederii în sectorul bancar din Republica Moldova a unei instituții financiare din Turcia, fiind asigurat de șeful diplomației de la Ankara despre examinarea aprofundată a propunerii.

Oficialii au abordat și aspecte referitoare la securitatea regională și procesul de soluționare a conflictelor înghețate, gestionarea crizei provocate de pandemia COVID-19 și situația privind imunizarea populației.

Ministrul moldovean a exprimat gratitudine pentru sprijinul Turciei oferit Republicii Moldova în contextul combaterii pandemiei și a apreciat livrarea anunțată în timpul apropiat a vaccinului împotriva COVID-19 cu titlu de donație.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: