Ciocoi susține că s-au făcut presiuni asupra sa pe subiectul noilor standarde europene de aplicare a asfaltului. Reacția Platformei DA
Full Article 2 minutes read

Ciocoi susține că s-au făcut presiuni asupra sa pe subiectul noilor standarde europene de aplicare a asfaltului. Reacția Platformei DA

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, susține că reprezentanții mai multor partide au făcut presiuni asupra sa, pentru ca guvernul interimar să instituie un moratoriu asupra noilor standarde europene de aplicare a asfaltului. Declarații în acest sens au fost făcute în platoul emisiunii „Cutia Neagră”, miercuri, 9 iunie.

„Asupra unui subiect am simțit presiuni enorme de la toate taberele politice, începând de la stânga și terminând cu dreapta, și am fost nevoit să opun rezistență din simplul motiv că nu îmi venea să cred. A fost un subiect care a fost consensual pentru toate partidele – calitatea asfaltului, adică standardul european al asfaltului. M-am pomenit cu o presiune atât din stânga, cât și din dreapta, de la toate partidele, cerând ca guvernul interimar să pună moratoriu la aplicarea acestor standarde europene care au intrat în vigoare la 1 ianuarie anul curent”, a spus Aureliu Ciocoi.

Premierul interimar a precizat că au fost presiuni „de la PAS, PSRM, Platforma DA și de la alte partide, cu solicitări ca guvernul interimar să adopte o hotărâre de guvern, prin care să fie amânată perioada de aplicare a noilor standarde europene”.

„Mă sunau și deputați. Nu voi da nume, dar preponderent, da, deputați. Nu exclud că miniștrii în funcție de domeniul lor de responsabilitate s-ar putea să fie supuși unor presiuni de același gen”, a mai spus Ciocoi.

Ulterior, deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Igor Munteanu, a venit cu o reacție la acest subiect. Acesta a spus că „Platforma DA respinge categoric declarațiile lui Aureliu Ciocoi și le califică drept calomnii și încercări de manipulare josnică”.

Totodată, Munteanu i-a cerut lui Ciocoi să dezmintă informațiile și să facă publice numele celor ar fi făcut presiuni asupra sa.

Purtătoarea de cuvânt al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Aurica Jardan, a declarat pentru NM că „PAS dezminte orice speculaţie în acest sens”.

„Din contra, PAS pledează ferm pentru aplicarea imediată a standardelor UE în construcția drumurilor şi subliniază responsabilitatea guvernului în acest proces”, a precizat Aurica Jardan.

NM a solicitat un comentariu și de la Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: