Ciolacu, întrebat la Chișinău de ce „când oferă ajutor România este legal, iar Rusia – criminal”. Răspunsul premierului
Full Article 3 minutes read

Ciolacu, întrebat la Chișinău de ce „când oferă ajutor România este legal, iar Rusia – criminal”. Răspunsul premierului

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a declarat că Federația Rusă nu aduce aceiași garanție de securitate și dezvoltare pentru Republica Moldova, cum o face Uniunea Europeană. Precizarea a fost făcută în cadrul unor declarații de presă din 4 octombrie, la Chișinău, după ce a fost întrebat de ce autoritățile noastre consideră ajutorul venit din partea României, care este țară-membră UE, corect și legal, iar din Rusia – „criminal”. Marcel Ciolacu a adăugat că iubește Republica Moldova și se implică „cu toată bucuria”.  

Astăzi, în scuarul Guvernului de la Chișinău a avut loc evenimentul de transmitere a douăzeci de microbuze școlare donate de România. La eveniment au participat inclusiv premierul Dorin Recean, prim-ministrul Marcel Ciolacu și ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

Cei trei oficiali au înmânat cheile de la microbuzele școlare reprezentanților instituțiilor de învățământ beneficiare, iar ulterior au făcut declarații pentru presă.

Ciolacu, întrebat la Chișinău de ce „când oferă ajutor România este legal, iar Rusia - criminal”. Răspunsul premierului

Facebook/Dorin Recean

Ciolacu, întrebat la Chișinău de ce „când oferă ajutor România este legal, iar Rusia - criminal”. Răspunsul premierului

Facebook/Dorin Recean

O jurnalistă l-a întrebat pe prim-ministrul Marcel Ciolacu dacă donația de microbuze școlare este „o pomană electorală sau coruperea alegătorilor”, în contextul în care aceasta este făcută în preajma alegerilor prezidențiale și referendumului constituțional din Republica Moldova. În replică, șeful Guvernului de la București a declarat că această donație nu este nici prima, nici ultima.

Apoi, jurnalista l-a întrebat de ce atunci când oferă ajutor România este corect și legal, iar „când o face Rusia este criminal, așa cum consideră puterea PAS”.

În primul rând, ceea ce a făcut acum Guvernul României a făcut împreună cu Guvernul Republicii Moldova. Acest program este pornit de mult timp, iar dl. prim-ministru vine cu propunerile de priorități și eu cred că educația copiilor, transportul în siguranță al copiilor este o prioritate în orice stat. (…) Eu iubesc Republica Moldova și cu toată bucuria mă implic. Cu cât se dezvoltă mai repede Republica Moldova, cu atât este România mai sigură, fiindcă suntem două state vecine. E normal parcursul pe care-l avem în acest moment. Dacă dvs considerați că Rusia aduce aceiași garanție de securitate, dezvoltare și viitor pentru Republica Moldova, eu vă spun că nu. Și îmi permit s-o spun: garanția dezvoltării Republicii Moldova este apartenența la Uniunea Europeană”,  răspuns el.

La rândul său, Dorin Recean a intervenit cu o remarcă. El a spus: „Noi dezvoltăm Republica Moldova cu ajutorul țărilor-membre a Uniunii Europene și, în mod special, cu ajutorul României în continuare. Și vom continua să facem acest lucru pentru că obiectivul nostru este să construim viața noastră normală, europeană aici, la noi acasă”.

***

Precizăm că, în data de 4 octombrie, prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, întreprinde o vizită de lucru în Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: