Circa 300 de moldoveni, în stare extrem de gravă. Spitalul din Taraclia, transformat în instituție cu profil COVID
Full Article 2 minutes read

Circa 300 de moldoveni, în stare extrem de gravă. Spitalul din Taraclia, transformat în instituție cu profil COVID

În ultimele trei săptămâni se înregistrează o creștere alarmantă a numărului de cazuri noi de COVID-19. Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), este în creștere și numărul de cazuri grave, care necesită internare în instituțiile medico-sanitare spitalicești.

Pentru a face față situației epidemiologice, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a reactivat circa 500 de paturi în cadrul instituțiilor republicane, municipale și raionale, pentru pacienții confirmați cu COVID-19.

Astfel, au fost reactivate 150 de paturi la Spitalul Municipal de Ftiziopneumologie, 60 de paturi la Dispensarul Republican de Narcologie și 21 de paturi la spitalul raional Ialoveni.

Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a suplimentat numărul de locuri existente cu 20 de paturi, Spitalul de Stat cu 10 paturi, Spitalul Clinic Republican cu 67 de paturi (inclusiv 7 terapie intensivă).

Sunt în proces de pregătire pentru activare alte 50 de paturi de către Dispensarul Republican de Narcologie, 12 paturi de către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

În raioanele cu un număr mare de cazuri, continuă procesul de  reprofilare a paturilor. Astfel, Spitalul raional Taraclia a fost reprofilat în spital cu profil COVID-19. La fel, a fost suplimentat numărul de paturi în Spitalul Raional Edineț și Spitalul Clinic din Bălți.

MSMPS recomandă:

– Purtați masca de protecție

– Păstrați distanța fizică de minim 1 m între persoane

– Evitați aglomerațiile

– Spălați-vă cât mai des pe mâini sau dezinfectați-le

– Stați acasă.

În prezent, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 3.344 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 292 în stare extrem de gravă (49 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată). În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 5 647 de persoane, iar 16 190 sunt sub supraveghere la domiciliu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: