„Circumstanțele pentru dizolvarea parlamentului sunt întrunite”. Igor Grosu, după consultările de la președinție
Full Article 2 minutes read

„Circumstanțele pentru dizolvarea parlamentului sunt întrunite”. Igor Grosu, după consultările de la președinție

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate consideră că în prezent sunt întrunite condițiile pentru dizolvarea parlamentului. Anunțul a fost făcut de președintele fracțiunii parlamentare PAS, Igor Grosu, după consultările cu șeful statului, Maia Sandu, astăzi, 26 martie.

„Mesajul pe care l-am transmis noi, cei de la PAS este următorul. În virtutea evenimentelor care s-au consumat ieri în parlament cu cea de-a doua tentativă de a investi un guvern, noi considerăm că circumstanțele pentru dizolvarea parlamentului sunt întrunite în ambele cazuri. În cazul prevederii Constituției, conform căreia pe durata a trei luni de zile parlamentul nu este capabil să investească un guvern, dar și a doua condiție ce ține de perioada de 45 de zile de la prima nominalizare. În opinia noastră, parlamentul poate fi dizolvat”, a declarat Igor Grosu.

„Nu am discutat termene. Un lucru care l-am transmis e că alegerile anticipate trebuie să aibă loc conform termenilor legali. Asta depinde și de răspunsul care va veni din partea Curții Constituționale”, a mai spus acesta.

Amintim că președinta Maia Sandu a invitat fracțiunile și grupurile parlamentare la consultări, în vederea dizolvării parlamentului. Anunțul a fost făcut de administrația prezidențială, după ce parlamentul a eșuat pe 25 martie să învestească un nou guvern. Deputații din majoritatea parlamentară, ai PSRM și Platformei „Pentru Moldova”, au boicotat ședința, iar premierul desemnat Igor Grosu nu a fost lăsat să-și prezinte echipa și programul de guvernare.

Precizăm că la începutul ședinței parlamentului din 26 martie, fracțiunea Partidului Socialiștilor și cea a Partidului „ȘOR” au cerut președintei țării Maia Sandu să amâne consultările din cauza că deputații trebuie să participe la ședința parlamentului. Drept urmare, președinta Maia Sandu a desfășurat consultări cu patru dintre grupurile și fracțiunile parlamentare – Pro Moldova, Partidul Democrat din Moldova, Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Acțiune și Solidaritate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: