Ciucă: Aderarea României la spațiul Schengen va facilita eforturile UE pentru sprijinirea Moldovei
Full Article 2 minutes read

Ciucă: Aderarea României la spațiul Schengen va facilita eforturile UE pentru sprijinirea Moldovei

Aderarea României la spațiul Schengen este relevantă în contextul sprijinului acordat de Uniunea Europeană Ucrainei și Republicii Moldova, deoarece va facilita libertatea de mișcare a afacerilor și serviciilor, a declarat premierul român Nicolae Ciucă, după o întrevedere cu comisarul european pentru piața internă Thierry Breton, aflat la București.

„Am discutat cu domnul comisar subiectul Schengen, care este foarte important nu doar pentru ţara noastră, ci pentru întreg ansamblul de măsuri care se iau la nivel european. Şi, odată ce vom dobândi acest statut, există o serie întreagă de aspecte care facilitează toate demersurile care se iau la nivelul Uniunii Europene în ceea ce priveşte îndeplinirea obiectivelor de sprijin al tuturor ţărilor de pe Flancul Estic, precum şi al Ucrainei şi Republicii Moldova”, a spus Ciucă, scrie caleaeuropeana.ro.

Oficialul român a vorbit și relevanța pe care România ar căpăta-o în momentul în care ar deveni membru Schengen.

„Nu există niciun fel de dubiu că aici nu este vorba doar de libertatea de mişcare a cetăţenilor, aici discutăm de libertatea de mişcare a afacerilor şi a serviciilor, aspect care într-adevăr va facilita in extenso eforturile care se fac la nivelul Uniunii Europene pentru a sprijini atât Ucraina, cât şi Republica Moldova”, a declarat Nicolae Ciucă.

Potrivit Comisiei Europene, comisarul Breton și premierul Ciucă au avut un schimb de opinii cu privire la necesitatea urgentă de a spori producția de muniții pentru Ucraina și pentru securitatea UE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: