CMC a votat pentru anularea planului urbanistic zonal al terenului pe care se află fostul cinematograf „Gaudeamus”
Full Article 1 minutes read

CMC a votat pentru anularea planului urbanistic zonal al terenului pe care se află fostul cinematograf „Gaudeamus”

Consiliul Municipal Chișinău a votat documentul care prevede anularea planului urbanistic zonal al terenului pe care se află fostul cinematograf „Gaudeamus”. 

„Pentru această zonă va fi analizată posibilitatea de a realiza un alt PUZ, unde va fi interzisă construcția blocurilor de locuit, iar terenul va fi valorificat, ridicându-se edificii sociale. Noul plan urbanistic zonal trebuie să țină cont de arhitectura acestei zone, unde între timp au mai fost construite alte clădiri”, a declarat primarul capitalei, Ion Ceban.

„Este aberant ca pe locul fostului cinematograf ,,Gaudeamus” să fie ridicate blocuri cu 15 etaje, așa cum a fost aprobat în anul 2016 de către CMC”, a mai spus Ceban.

Precizăm că Curtea Supremă de Justiție a apreciat drept legală demolarea cinematografului Gaudeamus și ilegale dispozițiile viceprimarul de Chișinău, Nistor Grozavu, prin care se sista valabilitatea autorizației de desființare a cinematografului Gaudeamus, emisă tot de el.

Amintim că lucrările de demolare a cinematografului au început în iunie 2018. Potrivit schiței de proiect, pe locul cinematografului urmează a fi ridicat un bloc rezidențial cu 15 etaje, dintre care două subterane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: