CNESP: Abțineți-vă de la petreceri și chefuri în familie și mese în mediul profesional
Full Article 2 minutes read

CNESP: Abțineți-vă de la petreceri și chefuri în familie și mese în mediul profesional

Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică (CNESP) îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să evite aglomerațiile, iar în spațiile publice să se afle doar cu necesitate stringentă. Recomandarea a fost făcută în contextul creșterii pericolului de infectare cu noul tip de coronavirus.

„Aflându-ne în ajunul zilelor de odihnă, recomandăm cetățenilor să se abțină de la organizarea petrecerilor și chefurilor în cercul familial, cu invitarea oaspeților, precum și să evite participarea la mesele organizate în mediul profesional. Acestea din urmă sunt raportate cel mai des ca fiind originea infectării”, se arată în comunicat.

Reprezentanții guvernului au citat datele unui studiu epidemiologic efectuat recent de Institutul Pasteur, în parteneriat cu Fondul Național de Asigurări de Sănătate din Franța, care arată că cele mai multe infectări cu virusul SARS-CoV-2 au loc în mediul familial, aproximativ 63%. La fel, călătoriile peste hotare sunt considerate cu un risc sporit de contaminare (53%).

„În același timp, reiterăm importanța respectării de către cetățeni a măsurilor epidemiologice esențiale: purtarea măștii de protecție, distanțarea fizică de 1 metru și igienizarea mâinilor. Dragi cetățeni, vă rugăm să aveți grijă de sănătatea voastră și a celor din jur. Doar împreună cu grijă unii față de alții vom putea depăși pandemia și consecințele acesteia”, se mai arată în declarație.

***

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost înregistrate 1785 cazuri noi de infectare și 38 de decese în rândul pacienților infectați anterior.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: