Coaliția de guvernare pierde majoritatea în parlament. Încă un deputat PDM a aderat la Pro Moldova
Full Article 2 minutes read

Coaliția de guvernare pierde majoritatea în parlament. Încă un deputat PDM a aderat la Pro Moldova

Deputata în Parlamentul Republicii Moldova, aleasă de cetățenii din c.u. 41 Leova, Efrosinia Grețu, a anunțat că părăsește Partidul Democrat din Moldova și aderă la grupul parlamentar Pro Moldova. Informația a fost publicată pe pagina de Facebook a grupului parlamentar, în seara de 17 iunie.

„Efrosinia Grețu, nu trădează interesele oamenilor și a ales să fie PRO MOLDOVA. Decizia a luat-o inclusiv după consultări cu echipa locală. Îi urăm bun venit și ne bucurăm să ne revedem în aceeași echipă cu oameni de treabă, interesați în continuarea faptelor bune pentru țară, nu pentru mandatul unui președinte trădător de țară și trai fără lipsuri al unei grupări aciuate la conducerea Republicii Moldova”, se arată în mesajul publicat.

Coaliția de guvernare pierde, astfel, majoritatea în parlament și rămîne cu 50 de parlamentari. Din 29 de deputați, PDM a rămas cu 13. PSRM are 37 parlamentari.

Precizăm că pe 8 mai, patru deputați au părăsit rândurile Partidului Democrat. Este vorba despre Oleg Sîrbu, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc și Elena Bacalu. În aceeași zi, Elena Bacalu a anunțat că va adera la grupul parlamentar Pro Moldova, iar peste câteva zile, Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc au anunțat că se vor alătura Partidului Șor.

Pe 12 mai, fostul democrat Oleg Sîrbu a anunțat că va adera la grupul parlamentar Pro Moldova.

Pe 18 mai, deputații Vasile Bîtca și Ghenadie Verdeș au părăsit fracțiunea Partidului Democrat și au anunțat că vor adera la grupul parlamentar Pro Moldova.

Pe 9 iunie, fracțiunea PDM a fost părăsită de deputatul Angel Agache.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: