Cod Roșu de COVID-19 în cinci sate din raionul Ocnița
Full Article 1 minutes read

Cod Roșu de COVID-19 în cinci sate din raionul Ocnița

În cinci localități din raionul Ocnița a fost instituită alertă Cod Roșu de răspândire a infecției COVID-19, în legătură cu numărul ridicat al testelor pozitive la coronavirus. După cum sa menționat în decizia comisiei raionale, carantina este introdusă localitățile Lencăuți, Gîrbova, Bîrlădeni, Verejeni și Sauca.

Decizia a fost luată de Comisia Teritorială Extraordinară de Sănătate Publică Ocnița, în ședința din 22 februarie.

Elevii din cele cinci localități care studiază la cele două licee din orașul Ocnița, „Mihail Sadoveanu” și „Georghe Biruitorul” își vor desfășura orele în regim online până pe 4 martie.

Având în vedere creşterea numărului de pacienţi infectaţi, secţia terapie a Spitalului Raional Ocniţa  a fost transformată în secţie COVID-19.

Astfel, până acum în localitățile din raionul Ocnița au fost înregistrate 1 364 de cazuri pozitive de COVID-19. Dintre acestea, 305 infectări sunt înregistrare de la începutul lunii februarie 2021. Până acum, 1 014 pacienți au fost vindecați, iar alte 51 de cazuri s-au soldat cu deces în urma complicațiilor.

Inspectoratul de Poliție din Ocnița va monitoriza implementarea măsurilor de precauție împotriva răspândirii coronavirusului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: