Codul galben de vânt puternic, valabil și mâine. Precizările meteorologilor 
Full Article 3 minutes read

Codul galben de vânt puternic, valabil și mâine. Precizările meteorologilor 

Codul galben de vânt puternic a fost prelungit. Intensificările vântului vor continua și luni. Avertizarea este valabilă până pe 27 noiembrie, ora 13:00. 

Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova a anunțat că avertizarea emisă pentru perioada 25-26 noiembrie se menține până luni.

Se menține valabil Codul Galben de vânt puternic pe întreg teritoriu țării. De astăzi, 26 noiembrie ora 20:00 până pe 27 noiembrie ora 13:00, vă informăm că avem Cod Galben: se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20 m/s”, au comunicat reprezentanții Serviciului.

Avertizarea este valabilă pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Codul galben de vânt puternic, valabil și mâine. Precizările meteorologilor 

Facebook/Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova

Instituția a recomandat șoferilor „să aibă în vedere că rafalele laterale pot modifica ţinuta de drum a autoturismelor, pe măsură ce viteza de deplasare este mai mare”. Totodată, Serviciul a comunicat participanților la trafic „să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe”.

***

Polițiștii au anunțat pe 26 noiembrie că pe întreg teritoriul Republicii Moldova se circulă în condiții de iarnă.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, pentru astăzi, în Aeroportul Internațional Chișinău au fost anulate patru curse spre și dinspre Turcia. Precizările au fost făcute de reprezentanții Poliției de Frontieră pe 26 noiembrie. Potrivit Serviciului Vamal, este restricționată și circulația prin punctul de trecere a frontierei Cahul-Oancea. La fel a fost sistată temporar activitatea în punctul de trecere a frontierei Palanca.

O ambulanță, cu o echipă de medici la bord, a derapat de pe traseu la Ceadîr-Lunga. La Comrat, la fel a derapat de pe traseu un microbuz de rută cu 10 persoane la bord. Iar la Cahul a rămas blocat un autobuz de pe ruta Giurgiulești-Chișinău. Precizările au fost făcute de reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, solicitați să intervină în localitățile din țară pe 26 noiembrie.

Au fost anunțate restricții de circulație pentru camioane în punctul de trecere Leușeni-Albița, la intrarea în România. Partea română interzice temporar circulația acestora. Iar în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați se permite deplasarea camioanelor numai dacă mijlocul de transport este echipat corespunzător.

O persoană a decedat, iar alte două se află la spital urmare a unui accident rutier produs pe un traseu, spre raionul Nisporeni. Șoferul a pierdut controlul volanului, a derapat de pe traseu și s-a tamponat într-un copac de pe marginea carosabilului. Potrivit oamenilor legii, cauciucurile din față ale mașinii erau pentru sezonul de iarnă, cele din spate – pentru sezonul de vară. Într-un alt accident rutier, la Orhei, o femeie a murit iar trei pasageri au fost transportați la spital. Șoferul a pierdut controlul volanului într-o curbă și a ajuns cu mașina într-un copac.

Mai multe trasee au fost blocate din cauza zăpezii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: