Restricții de circulație, la frontieră, pentru camioane. Anunțul autorităților 
Full Article 3 minutes read

Restricții de circulație, la frontieră, pentru camioane. Anunțul autorităților 

Restricții de circulație pentru camioane în punctul de trecere Leușeni-Albița, la intrarea în România. Partea română interzice temporar circulația acestora. Iar în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați se permite deplasarea camioanelor numai dacă mijlocul de transport este echipat corespunzător. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Poliției de Frontieră a Republicii Moldova. 

Instituția de la frontieră a declarat că în punctul de trecere Leușeni-Albița au fost impuse restricții de circulație pentru camioane la intrarea în România.

Din cauza ninsorii abundente și formării sulurilor de zăpadă, inclusiv blocarea unor drumuri publice, partea română interzice temporar circulația camioanelor. Astfel, la ieșirea din Republica Moldova se va restricționa deplasarea camioanelor până la revenirea la normal a condițiilor meteo și redeschiderea circulației în statul vecin”, au comunicat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Totodată se menționează că deplasarea camioanelor este îngreunată și la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați.

Se autorizează trecerea frontierei numai în cazul dacă mijlocul de transport este echipat corespunzător”, au declarat reprezentanții instituției.

***

Polițiștii au anunțat că pe întreg teritoriul Republicii Moldova se circulă în condiții de iarnă.

Precizăm că meteorologii au emis, pentru partea de nord a țării, cod galben de intensificări ale vântului, precipitații, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare. Totodată a fost emis, pentru centrul și sudul țării, cod portocaliu de precipitații puternice, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, intensificări ale vântului. Avertizarea meteo este valabilă până pe 26 noiembrie, ora 20:00.

Autoritățile capitalei au anunțat că, din cauza condițiilor meteorologice, este afectată circulația unor troleibuze. Acestea, potrivit Regiei Transport Electric Chișinău, circulă cu întârziere. Totodată, a menționat întreprinderea municipală, sunt efectuate redirecționări ale unor rute. Iar reprezentanții Primăriei Chișinău au îndemnat cetățenii „să fie atenți și să evite deplasările prin oraș dacă nu sunt urgente”.

Numărul localităților din Moldova care au rămas fără lumină este în creștere. Dacă la ora 08:00 erau fără energie electrică 38 de mii de consumatori din 59 de localități din raioanele de sud, la ora 10:30 energia electrică a lipsit parțial sau în totalitate în circa 109 localități din raioanele de centru și sud ale țării.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, pentru astăzi, în Aeroportul Internațional Chișinău au fost anulate patru curse spre și dinspre Turcia. Precizările au fost făcute de reprezentanții Poliției de Frontieră pe 26 noiembrie. Potrivit Serviciului Vamal, este restricționată și circulația prin punctul de trecere a frontierei Cahul-Oancea. La fel a fost sistată temporar activitatea în punctul de trecere a frontierei Palanca.

O ambulanță, cu o echipă de medici la bord, a derapat de pe traseu la Ceadîr-Lunga. La Comrat, la fel a derapat de pe traseu un microbuz de rută cu 10 persoane la bord. Iar la Cahul a rămas blocat un autobuz de pe ruta Giurgiulești-Chișinău. Precizările au fost făcute de reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, solicitați să intervină în localitățile din țară pe 26 noiembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: