VIDEO Comentariile de pe TikTok, Facebook și Telegram nu sunt plângeri. Veronica Dragalin explică cum să denunțăm corect actele de corupție
Full Article 2 minutes read

VIDEO Comentariile de pe TikTok, Facebook și Telegram nu sunt plângeri. Veronica Dragalin explică cum să denunțăm corect actele de corupție

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, îndeamnă cetățenii, care dețin informații despre acte de corupție, să facă un denunț sau să depună o plângere în acest sens la organele competente. Totodată, Drăgălin le-a explicat oamenilor că comentariile de pe rețelele de socializare nu sunt urmărite de procurori și astfel nu reprezintă un denunț. 

În cadrul conferinței de presă cu subiectul „Corupția din justiție”, șefa PA le-a explicat cetățenilor unde se pot adresa dacă au fost martorii sau cunosc anumite informații despre acte de corupție.

„Vreau să încurajez. Toți oamenii care au informație despre corupție, să denunțe. Să depună plângere la Procuratura Anticorupție, să putem trage la răspundere așa persoane. Puteți depune prin poștă, prin scrisoare sau în persoană la adresa . Avem procurori de serviciu, care lucrează în fiecare zi, de la 8:00 până la 17:00 și pot primi plângeri și cereri. Puteți trimite electronic un denunț și puteți suna la orice oră la 080055555, linia națională anticorupție, gestionată CNA, unde puteți vorbi cu cineva despre astfel de cazuri și după orele de muncă”, a informat Dragalin.

Totodată, ea i-a îndemnat pe oameni să nu utilizeze rețelele de socializare drept platformă pentru denunțuri, întrucât acestea nu sunt urmărite de organele competente.

„Vreau să explic și ce nu sunt denunțuri. Comentarii pe Facebook, pe Telegram, pe TikTok sau comentarii într-o emisiune nu e denunț sau plângere. Dacă aveți informații concrete despre corupție, veniți și depuneți denunț, după cum prevede legea. Noi, procurorii, nu urmărim comentarii din Facebook , Telegram, TikTok, mai ales când sunt persoane anonime și nu își asumă responsabilitate pentru plângere falsă”, a adăugat șefa PA.


Подписывайтесь на наш Telegram-канал @newsmakerlive. Там оперативно появляется все, что важно знать прямо сейчас о Молдове и регионе.



Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: