Comisia Europeană a propus eliminarea restricțiilor de călătorie pentru cetățenii non-UE, care au fost vaccinați împotriva COVID-19
Full Article 1 minutes read

Comisia Europeană a propus eliminarea restricțiilor de călătorie pentru cetățenii non-UE, care au fost vaccinați împotriva COVID-19

Comisia Europeană a propus ca cetățenii străini, care au fost imunizați cu ambele doze împotriva coronavirusului, să li se permită să călătorească pe teritoriul Uniunii Europene fără restricții suplimentare. 

x

„Comisia Europeană propune să se permită intrarea în Uniunea Europeană din motive neesenţiale nu doar pentru toate persoanele care provin din ţări cu o situaţie epidemiologică bună, ci şi pentru toţi cei care au primit ultima doză recomandată a unui vaccin autorizat în UE”, se arată într-un comunicat de presă emis de Comisia Europeană.

De asemenea, Comisia Europeană a propus ridicarea pragului referitor la numărul noilor cazuri de COVID-19 folosit pentru a stabili lista ţărilor pentru care pot fi autorizate toate tipurile de călătorii.

În comunicat se mai arată că un stat membru UE poate să suspende de urgență călătoriile dintr-o țară din afara Uniunii Europene dacă situația epidemiologică din acea țară se înrăutățește rapid.

Consiliul Uniunii Europene urmează să analizeze această propunere. O primă discuție ar urma să aibă loc marți, 4 mai. Odată ce propunerea va fi adoptată, statelor membre le revine sarcina de a pune în aplicare măsurile prevăzute în recomandare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: