Comisia Europeană a propus eliminarea restricțiilor de călătorie pentru cetățenii non-UE, care au fost vaccinați împotriva COVID-19
Full Article 1 minutes read

Comisia Europeană a propus eliminarea restricțiilor de călătorie pentru cetățenii non-UE, care au fost vaccinați împotriva COVID-19

Comisia Europeană a propus ca cetățenii străini, care au fost imunizați cu ambele doze împotriva coronavirusului, să li se permită să călătorească pe teritoriul Uniunii Europene fără restricții suplimentare. 

„Comisia Europeană propune să se permită intrarea în Uniunea Europeană din motive neesenţiale nu doar pentru toate persoanele care provin din ţări cu o situaţie epidemiologică bună, ci şi pentru toţi cei care au primit ultima doză recomandată a unui vaccin autorizat în UE”, se arată într-un comunicat de presă emis de Comisia Europeană.

De asemenea, Comisia Europeană a propus ridicarea pragului referitor la numărul noilor cazuri de COVID-19 folosit pentru a stabili lista ţărilor pentru care pot fi autorizate toate tipurile de călătorii.

În comunicat se mai arată că un stat membru UE poate să suspende de urgență călătoriile dintr-o țară din afara Uniunii Europene dacă situația epidemiologică din acea țară se înrăutățește rapid.

Consiliul Uniunii Europene urmează să analizeze această propunere. O primă discuție ar urma să aibă loc marți, 4 mai. Odată ce propunerea va fi adoptată, statelor membre le revine sarcina de a pune în aplicare măsurile prevăzute în recomandare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: