Comisia Europeană alocă 75 milioane de euro pentru sprijinul bugetar al Republicii Moldova
Full Article 2 minutes read

Comisia Europeană alocă 75 milioane de euro pentru sprijinul bugetar al Republicii Moldova

Comisia Europeană a decis să aloce 75 milioane de euro sprijin bugetar Moldovei pe fondul situației energetice dificile din țară. Anunțul a fost făcut pe Twitter de Katarina Mathernova, director general adjunct al Direcției generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea de la Comisia Europeană.


„Comisia Europeană continuă să ofere suport Moldovei în condițiile situației energetice dificile, având în vedere creșterea prețurilor la gaze pentru cei mai vulnerabili și nevoia de a îmbunătăți eficiența energetică”, a scris oficiala pe contul său de Twitter.

 

Amintim că Parlamentul European și Consiliul UE au adoptat, la 6 aprilie 2022, decizia privind acordarea asistenței macrofinanciare Republicii Moldova, în contextul consecințelor provocate de invazia Federației Ruse în Ucraina, precum și gestionarea crizei gazelor și redresarea economică de după pandemia de Covid-19.

Pe 1 august, Comisia Europeană a virat Republicii Moldova prima tranșă, de 50 de milioane de euro, din asistența macrofinanciară de 150 de milioane de euro.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: