Comisia Europeană propune să fie prelungită restricția privind călătoriile neesențiale către UE până la 30 iunie
Full Article 2 minutes read

Comisia Europeană propune să fie prelungită restricția privind călătoriile neesențiale către UE până la 30 iunie

Comisia Europeană recomandă statelor membre ale spațiului Schengen și statelor asociate spațiului Schengen să elimine controalele la frontierele interne până la 15 iunie 2020 și să prelungească restricția temporară privind călătoriile neesențiale către UE până la 30 iunie 2020, pe baza unei coordonări comune.

„Având în vedere că situația în materie de sănătate din anumite țări terțe rămâne critică, Comisia nu propune în acest stadiu o ridicare generală a restricțiilor de călătorie. Restricțiile ar trebui eliminate pentru țările selectate de comun acord de statele membre”, se anunță într-un comunicat al Comisei Europene.

Mai exact, sursa citată notează că „restricțiile ar trebui eliminate în primul rând în cazul țărilor a căror situație epidemiologică este similară cu media UE și în care există suficiente capacități de combatere a virusului. În cazul țărilor a căror situație este mai gravă decât cea din UE, restricțiile ar trebui să rămână în vigoare”.

În acest sens, Comisia Europeană propune ca „statele membre să convină asupra unei liste comune a țărilor din afara UE pentru care restricțiile de călătorie pot fi ridicate începând cu 1 iulie, care să fie revizuită periodic”.

Totodată, Comisia recomandă, „eliminarea restricțiilor de călătorie pentru Albania, Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord și Serbia începând cu 1 iulie, având în vedere că situația lor epidemiologică este similară sau mai bună decât cea a UE”.

Amintim că pe 16 martie, Comisia a propus țărilor membre să introducă o restricție temporară privind călătoriile neesențiale către UE pentru o perioadă inițială de 30 de zile, care a fost prelungită ulterior de două ori, până pe 15 iunie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: