Comisia juridică din parlament se convoacă în ședință. Natalia Gavriliță, invitată să-și prezinte echipa și programul
Full Article 2 minutes read

Comisia juridică din parlament se convoacă în ședință. Natalia Gavriliță, invitată să-și prezinte echipa și programul

Premierul desemnat Natalia Gavrilița își va prezenta programul și echipa guvernamentală în cadrul ședinței Comisiei juridice, numiri și imunități, din cadrul parlamentului. Aceasta se va desfășura joi, 11 februarie. Anunțul a fost făcut de către președintele Comisiei juridice, socialistul Vasile Bolea. 

„La data de 11 februarie 2021, ora 9:00 , în incinta sediului Parlamentului Republicii Moldova, sala Europa, va avea loc ședința Comisiei juridice, numiri și imunități unde se va examina demersul doamnei Natalia Gavriliță, candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova și proiectul hotărîrii pentru aprobarea programului de activitate al Guvernului și acordarea votului de încredere Guvernului. Cu această ocazie, invităm pe doamna Natalia Gavriliță și membrii echipei nominalizați pentru funcțiile de miniștri să se prezinte la această ședință”, a scris deputatul PSRM pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, serviciul de presă al Parlamentului a confirmat că, la ora 10.00, deputații se vor întruni în ședință plenară, în cadrul căreia urmează a fi examinat proiectul de hotărâre pentru aprobarea Programului de activitate al Guvernului și acordarea votului de încredere Guvernului.

***

Săptămâna trecută, Natalia Gavrilița și-a prezentat echipa. Din aceasta fac parte inclusiv deputați PAS și consilieri ai președintei Maia Sandu.

Anterior, PAS, Platforma DA, PSRM și PDM au anunțat că nu vor vota pentru învestirea guvernului Gavrilița.

Potrivit legii, dacă majoritatea parlamentară nu votează de două ori pentru un candidat desemnat de președinte la funcția de prim-ministru, legislativul este dizolvat și urmează să fie declanșate alegeri parlamentare anticipate.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: