Comisia politică externă și integrare europeană a avizat inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de împrumut cu UE
Full Article 50 second read

Comisia politică externă și integrare europeană a avizat inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de împrumut cu UE

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința din 3 iunie, avizul consultativ privind inițierea și aprobarea semnării Acordului de împrumut dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană privind Asistența macro-financiară pentru Republica Moldova.

Acordul de împrumut dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană privind Asistența macro-financiară pentru Republica Moldova prevede acordarea unui împrumut în valoare de până la 100 de milioane de Euro, în două tranșe egale. Durata acordării împrumutului este de maxim 12 luni, urmând să fie debursată în perioada anilor 2020-2021. Debursarea primei tranșe este necondiționată, iar a doua va depinde de progresele în implementarea Memorandumului de Înțelegere. Maturitatea acestuia este de maximum 15 ani, cu aceeași perioadă de grație.

Obiectivele asistenței macrofinanciare sunt atenuarea constrângerilor de finanțare externă a țării, acoperirea necesităților bugetare, consolidarea poziției rezervelor valutare.

Potrivit proiectului, Acordul urmează a fi semnat de Serghei Pușcuța, viceprim-ministru, ministru al Finanțelor și Octavian Armașu, guvernator BNM.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: