parlament.md

Comisia politică externă și integrare europeană a avizat inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de împrumut cu UE

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința din 3 iunie, avizul consultativ privind inițierea și aprobarea semnării Acordului de împrumut dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană privind Asistența macro-financiară pentru Republica Moldova.

Acordul de împrumut dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană privind Asistența macro-financiară pentru Republica Moldova prevede acordarea unui împrumut în valoare de până la 100 de milioane de Euro, în două tranșe egale. Durata acordării împrumutului este de maxim 12 luni, urmând să fie debursată în perioada anilor 2020-2021. Debursarea primei tranșe este necondiționată, iar a doua va depinde de progresele în implementarea Memorandumului de Înțelegere. Maturitatea acestuia este de maximum 15 ani, cu aceeași perioadă de grație.

Obiectivele asistenței macrofinanciare sunt atenuarea constrângerilor de finanțare externă a țării, acoperirea necesităților bugetare, consolidarea poziției rezervelor valutare.

Potrivit proiectului, Acordul urmează a fi semnat de Serghei Pușcuța, viceprim-ministru, ministru al Finanțelor și Octavian Armașu, guvernator BNM.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Donald Trump

Președintele SUA, întrebat dacă este sigur că va putea opri invazia rusă din Ucraina. Trump: „Nu știu”

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a spus că nu este sigur că va putea pune capăt invaziei ruse la scară largă din Ucraina. Declarația a fost făcut pentru presă, pe 5 iulie.

Nu știu. Nu pot să vă spun dacă acest lucru se va întâmpla sau nu”, a declarat Donald Trump, după ce a fost întrebat dacă este sigur că va putea pune capăt războiului din Ucraina.

La întrebarea dacă consideră că încheierea războiului este o prioritate, liderul american a spus: „Da. Mi-aș dori să se întâmple”.

Amintim că Donald Trump, în timpul campaniei electorale, a spus de mai multe ori că intenționează să pună capăt conflictului militar din Ucraina în prima zi în care va deveni președinte. Mai târziu, el a numit aceste afirmații o exagerare. După preluarea mandatului, Trump a încercat să joace rolul de mediator în soluționarea conflictului, dar a amenințat că se va retrage din procesul de pace din cauza continuării luptelor, notează Meduza.

Săptămâna aceasta, Trump a avut conversații telefonice cu omologul său rus, Vladimir Putin, și cel ucrainea, Vladimir Zelenski. După apelul telefonic cu Putin, liderul liderul de la Casa Albă a declarat că a rămas nemulțumit de conversație, deoarece nu a obținut „niciun progres” în discuțiile cu acesta.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: