Compania lui Igor Ciaika și Alexandru Dodon a cumpărat un lot de pământ în Moscova. Ce vor face cu el?
Full Article 2 minutes read

Compania lui Igor Ciaika și Alexandru Dodon a cumpărat un lot de pământ în Moscova. Ce vor face cu el?

Compania „Arkhpley Development”, coproprietarii căreia sunt fiul fostului procuror general al Rusiei și fratele președintelui în exercițiu al Moldovei, a cumpărat primul său teren din Moscova. Pe acesta urmează să fie ridicat un bloc multietajat de locuințe, scrie RBC pe 8 decembrie.

„Arkhpley Development”, beneficiarii căreia sunt Igor Ciaika, Alexandr Dodon și Alexandr Ponomareov, a obținut primul teren de pământ, unde urmează să fie ridicat un bloc de apartamente. Acesta se află în sud-vestul Moscovei.

Compania „Dubrovskaya”, din care „Arkhpley Development” îi aparține 50%, în decembrie 2020 a devenit singurul patron al „DRSY-34”, care, la rândul său, deține un teren situat pe șoseaua Dubrovskaya, în apropierea stației de metrou „Piața Volgograd” din sud-vestul Moscovei. Pe teren urmează să fie ridicat un bloc de locuințe. Beneficiarii restului de 50% din compania „Dubrovskaya” sunt ascunși în spatele unei companii cipriote.

Compania „Arkhpley Development” a fost fondată în 2017 de către Alexandr Ponamareov și Igor Ciaika, mezinul lui Iurii Ciaika, reprezentant special al președintelui Putin în Districtul Federal Nord-Caucazian și fost procuror general al Federației Ruse. Peste doi ani, partenerul lor de afaceri a devenit fratele lui Igor Dodon – Alexandr Dodon. În prezent, Ciaika deține 45% din companie, Ponamereov, prin compania „Inspire” – 40%, iar Dodon – 15%.

Atunci când Dodon a devenit coproprietar al companiei, Ciaika a declarat că „Arkhpley Development” va implementa proiecte doar pe teritoriul Rusiei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: