Complicele lui Ghenadie Tanas, șeful de la CNA, a fost plasat în arest preventiv
Full Article 2 minutes read

Complicele lui Ghenadie Tanas, șeful de la CNA, a fost plasat în arest preventiv

Complicele șefului suspendat al Direcției Urmărire Penală a Centrului Național Anticorupție,  Ghenadie Tanas, a fost plasat în arest preventiv la insistența procurorilor anticorupție. Informația a fost confirmată pe 3 februarie de Procuratura Anticorupție.

Potrivit Procuraturii, pe 2 februarie 2022, magistrații Curții de Apel Chișinău au admis recursul procurorului anticorupție și au dispus aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv, pentru un termen de 30 de zile, în privința unui complice a șefului suspendat al Direcției Urmărire Penală a Centrului Național Anticorupție, învinuit de complicitate la săvârșirea infracțiunii de practicare ilegală a activității financiare, îmbogățire ilicită și fals în declarații.

Anterior, demersul procurorilor anticorupție de aplicare a arestului preventiv, pe un termen de 30 zile, a fost respins ca fiind „neîntemeiat” de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Atunci, procurorii anticorupție au contestat cu recurs la Curtea de Apel Chișinău încheierea magistraților.

Este de menționat că reținerea și înaintarea demersului de aplicare a măsurii preventive în privința complicelui vizat în această cauză penală au fost determinate de comportamentul și conduita de influențare a stabilirii adevărului de către acesta, ori, în urma efectuării acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigație pe caz, s-a stabilit interacțiunea constantă (zilnică) cu celelalte persoane bănuite pe caz, inclusiv în momentul reținerii, acesta fiind stabilit la periferia orașului Ungheni într-o discuție privată cu un alt bănuit pe caz”, au subliniat procurorii.

În afară de aceasta, Procuratura Anticorupție menționează că privarea de libertate a complicelui a mai fost determinată și de influențarea de către acesta a mai multor martori care erau audiați de membrii grupului de urmărire penală, atât preventiv efectuării acțiunilor procesuale de audiere, cât și imediat după audierile lor.

***

Reținerea complicelui a avut loc în data de 19.01.2022, concomitent cu efectuarea perchezițiilor în mai multe locații aparținînd acestuia, dar și la alți subiecți pe caz – domicilii, spații comerciale, automobile, în rezultat fiind ridicate acte și obiecte pertinente stabilirii obiective a circumstanțelor cauzei penale.

În ceea ce îl privește pe Ghenadie Tanas, șeful suspendat al Direcției Urmărire Penală a Centrului Național Anticorupție, în data de 25 ianuarie 2022, acestuia i-a fost înlocuită măsura preventivă arestul la domiciliu cu liberare sub control judiciar.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: