Concursul pentru desemnarea unui judecător la CC a eșuat. Niciun candidat nu a întrunit numărul necesar de voturi
Full Article 1 minutes read

Concursul pentru desemnarea unui judecător la CC a eșuat. Niciun candidat nu a întrunit numărul necesar de voturi

Concursul pentru desemnarea unui judecător la Curtea Constituțională (CC) a eșuat. Niciun candidat nu a întrunit numărul necesar de voturi.

La ora 12:50, președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Dorel Musteață, a anunțat că proba interviului a luat sfârșit. Ulterior, membrii CSM s-au retras pentru deliberări. În mai puțin de zece minute, Musteață a anunțat că niciun candidat nu a întrunit numărul necesar de voturi. Astfel, CSM a anunțat un nou concurs pentru desemnarea unui judecător la CC.

De asemenea, Musteață a precizat că decizia CSM poate fi contestată în termen de 30 de zile.

La concurs au fost înscriși 16 candidați.

Pecizăm că una dintre funcțiile de judecători ai Curții Constituționale a devenit vacantă, după ce pe 27 ianuarie, magistratul Eduard Ababii a decedat.

Curtea Constituțională are șase judecători, numiți pentru un mandat de șase ani. Doi judecători sunt numiți de parlament, doi de guvern și doi de Consiliul Superior al Magistratului.

În prezent, din componența Curții Constituționale fac parte Domnica Manole (președinte), Liuba Șova, Serghei Țurcan, Nicolae Roșca și Vladimir Țurcan.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: