„Condamnăm uciderile civililor atât la Kiev, cât și la Moscova”. SUA a comentat moartea Dariei Dughin
Full Article 3 minutes read

„Condamnăm uciderile civililor atât la Kiev, cât și la Moscova”. SUA a comentat moartea Dariei Dughin

SUA condamnă uciderea civililor, fie că s-a întâmplat la Kiev, Bucea, Mariupol sau la Moscova. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, ca răspuns la o solicitare de a oferi un comentariu despre moartea Dariei Dughin, fiica ideologului președintelui rus. 

„Ucraina neagă orice implicare în atac. Noi condamnăm fără echivoc uciderea civililor oriunde ar fi, la Kiev, la Bucea, la Harkov, la Kramatorsk, la Mariupol și la Moscova”, a spus Ned Price, scrie Meduza.

Oficialul și-a exprimat încrederea că Rusia va efectua o investigație și va „aduce anumite concluzii”.

ONU, de asemenea, i-a cerut Moscovei să efectueze o anchetă „pentru a stabili toate faptele din spatele morții Dariei Dughin”, scrie TASS cu referire la reprezentantul oficial al secretarului general al organizației, Stéphane Dujarric.

***

Daria Dughin, în vârstă de 30 de ani, și-ar fi pierdut viața în seara zilei de 20 august după ce automobilul în care se afla ar fi explodat din mers. Mașina aparține tatălui ei, Aleksandr Dughin, comunică TASS cu referire la șeful mișcării sociale „Orizontul rusesc” și un cunoscut al persoanei decedate, Andrei Krasnov.

Automobilul a explodat în apropiere de Moscova.

Pe 21 august, Comitetul de anchetă al Federației Ruse a declarat că decesul Dariei Dughin a fost la comandă și planificat din timp. Iar liderul autoproclamatei republici populare Donețk a spus că partea ucraineană ar sta în spatele decesului.

Mihail Podoleak, consilierul lui Zelenski, a menționat că „Ucraina nu are nimic de-a face cu explozia, pentru că noi nu suntem un stat criminal, cum este Federația Rusă, și cu atât mai mult nici stat terorist”.

Pe 22 august curent, Centrul pentru Relații Publice al Serviciului Federal de Securitate din Rusia a stabilit că moartea Dariei Dughin ar fi fost pregătită de serviciile speciale ucrainene, iar persoana care a acționat ar fi Natalia Vovk, care s-ar ascunde în Estonia.

„În ziua crimei, Vovk și fiica ei au fost la un festival literar-muzical, la care Dughin a fost prezentă ca oaspete de onoare”, a menționat Serviciului Federal de Securitate, adăugând că „după explozia automobilului în care se afla Daria Dughin, Vovk și fiica ei au plecat prin regiunea Pskov în Estonia”.

Daria Dughin a deținut funcția de observator politic la Mișcarea internațională Eurasiatică, care este condusă de tatăl ei.

Presa americană l-a numit pe Aleksandr Dughin „creierul lui Putin”. Acesta este unul dintre ideologii „lumii rusești”, el a susținut intrarea trupelor ruse în Ucraina și ocuparea aproape a întregului teritoriu al acesteia. Se consideră că ideile lui Dughin influențează politica Kremlinului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: