Condamnat la doi ani de închisoare după ce le-a spus polițiștilor că a fost răpit și bătut de 5 bărbați
Full Article 2 minutes read

Condamnat la doi ani de închisoare după ce le-a spus polițiștilor că a fost răpit și bătut de 5 bărbați

Un tânăr din Chișinău a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru crearea artificială a unor probe acuzatoare. Acesta a declarat inițial polițiștilor că a fost răpit și bătut, fiindu-i sustras telefonul și banii. Ulterior, el a spus oamenilor legii că informația nu este adevărată. 

Pe 26 decembrie, Procuratura Generală a anunțat că un tânăr de 27 de ani, din Chișinău, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 2 ani. Acesta își va executa pedeapsa în penitenciar de tip semiînchis. Totodată, tânărul este privat de dreptul de a exercita activitate legată de funcţii publice pe un termen 3 ani.

S-a stabilit că tânărul, în timpul unei audieri în calitate de victimă şi de parte vătămată, în incinta Inspectoratului de Poliţie Ciocana – pe 10 ianuarie 2022, a declarat că a fost răpit de cinci bărbaţi necunoscuţi, cu aplicarea violenţei fizice, în portbagajul unui automobil.

Tânărul a spus că aceleaşi persoane i-au aplicat lovituri cu mâinile şi picioarele în diferite regiuni ale corpului şi i-au sustras în mod deschis telefonul mobil la preţ de 20 000 MDL şi mijloace băneşti în sumă de 2500 MDL.

Ulterior, pe 28 martie 2022, tânărul şi-a schimbat declaraţiile. Potrivit procuraturii, acesta a menționat că nu este adevărat că ar fi fost răpit şi urcat în portbagajul automobilului.

„Deoarece în realitate, el de bună voie şi nesilit a urcat în acest automobil, iar telefonul mobil nu i-ar fi aparţinut lui, în acest context, solicitând clasarea cauzei penale, deoarece nu are faţă de nimeni pretenţii de ordin material, moral sau fizic, şi afirmând, că n-a fost influențat de nimeni pentru a-şi schimba declarațiile”, comunică Procuratura Generală.

Inculpatul se află în arest preventiv. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: