Și-a incendiat concubinul și a încercat să fugă din țară. Procurorii consideră pedeapsa prea blândă
Full Article 2 minutes read

Și-a incendiat concubinul și a încercat să fugă din țară. Procurorii consideră pedeapsa prea blândă

O locuitoare a capitalei, aflată în concediu de maternitate, a fost condamnată la 10 ani de închisoare pentru omorul fostului concubin. Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Râşcani, care a solicitat condamnarea inculpatei la 17 ani închisoare, anunță că va contesta sentința primei instanțe, pe care o consideră prea blândă în raport cu fapta comisă.

Potrivit probatoriului, inculpata, în vârstă de 25 de ani, a planificat din timp omorul concubinului care avea 60 de ani. Având un copil cu el, aceasta ar fi mizat pe faptul că va putea intra în posesia mai multor imobile şi conturi bancare pe care le deţinea bărbatul.

Astfel, în noaptea spre 31 octombrie 2018, după ce au consumat împreună alcool, femeia a aşteptat ca bărbatul să adoarmă. Ulterior, aceasta a incendiat mai multe piese de mobilier din bucătărie, dar şi din camera în care dormea victima, a închis toate geamurile şi a încuiat uşa pe dinafară, părăsind locuinţa.

În scurt timp, bărbatul s-a trezit şi a încercat să se salveze, însă nu a izbutit, ușa fiind blocată. Mai mult, femeia a apelat serviciul 112, accentuând în discuția cu operatorul faptul că a fost agresată de către concubin.

Ajunși la locul faptei, angajații Serviciului de Pompieri au localizat incendiul, depistând cadavrul bărbatului lângă ușa de la intrare în casă. Experții au stabilit că moartea bărbatului s-a produs din cauza intoxicaţiei acute cu monoxid de carbon.

Mai mult, raportul de expertiză judiciară inginero-tehnică a concluzionat că incendiul a avut două focare şi a fost generat de surse deschise de foc, aduse din exterior.

Pe parcursul urmăririi penale, inculpata a încercat să părăsească teritoriul ţării, împreună cu copilul său minor, fiind însă reţinută pe teritoriul Aeroportului Internaţional Chişinău.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: