Condamnații deținuți în condiții precare nu vor mai beneficia de reducerea pedepsei
Full Article 2 minutes read

Condamnații deținuți în condiții precare nu vor mai beneficia de reducerea pedepsei

Condamnaților deținuți în condiții precare de detenție nu li se va mai reduce din pedeapsă. Aplicarea de către instanțele de judecată a procedurii va fi suspendată. Deputații au votat, în prima lectură, un proiect în acest sens. Decizia a fost luată în cadrul ședinței plenare din 6 martie.

Potrivit unui comunicat de presă, noile prevederi nu se vor aplica în privința plângerilor depuse în condițiile art. 4732 alin. (1) din Codul de procedură penală al Republicii Moldova, pâna la data intrării în vigoare a prezentei legi. Aceasta va intra în vigoare la data publicării.

Totodată, guvemul, până la 1 septembrie 2020, va prezenta parlamentului un proiect de lege privind perfecționarea mecanismului compensator.

Proiectul a fost susținut de majoritatea deputaților prezenți la ședință și urmează a fi votat în lectură finală.

Potrivit datelor Administrației Naționale a Penitenciarelor, până la data de 10.02.2020 au fost înregistrate 5372 plângeri ale deținuților cu privire la condițiile precare de detenție din instituțiile penitenciare din țară, din totalul de aproximativ 6700 deținuti aflați în custodia statului.

Din numărul total de plângeri adresate au fost examinate 3445, iar soluții au fost pronunțate în cazul a 2402 de plângeri.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: