Confruntări interetnice în orașe din Israel. Poliția a reținut 400 de manifestanți (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Confruntări interetnice în orașe din Israel. Poliția a reținut 400 de manifestanți (VIDEO)

Poliția din Israel a reținut circa 400 de manifestanți care, potrivit autorităților, au participat la dezordinile în masă care au izbucnit în mai multe orașe. Tel Aviv-ul susține că 36 de polițiști au fost răniți în urma confruntărilor. Potrivit AP,  un bărbat de origine arabă a murit. În total, 46 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale.

La Bat Yam (localitate care face parte din regiunea Tel Aviv) o mulțime de israelieni cu viziuni radicale de dreapta au scos din mașină un bărbat, care potrivit acestora, era arab. El a fost bătut crunt în timp ce zăcea la pământ. Medicii au declarat că victima este în stare gravă, însă nu au divulgat identitatea sa. Șase dintre agresori ar fi fost reținuți, scrie The Times of Israel.  De asemenea, presa a scris despre atacuri lansate de arabi asupra evreilor.

Președintele Israelului Reuven Rivlin a chemat la calm și a declarat că țara este cuprinsă de „un război civil”. O calificare similară a venit din partea primarului orașului Lod, situat în apropiere de Tel Aviv, unde s-au produs ciocniri violente. Premierul Beniamin Netaniahu a chemat evreii și arabii să oprească atacurile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: