Confruntări violente la Paris între manifestanții kurzi și forțele de ordine, după atacul armat soldat cu 3 morți
Full Article 1 minutes read

Confruntări violente la Paris între manifestanții kurzi și forțele de ordine, după atacul armat soldat cu 3 morți

Protestatarii kurzi s-au luat la bătaie cu poliția, pe 23 decembrie, la Paris. Ciocnirile violente au avut loc în apropierea unui centru cultural kurd din centrul capitalei franceze, unde un bărbat a ucis trei persoane vineri dimineață, relatează Libertatea.

Tensiunile au început când mulțimea s-a ciocnit cu un cordon de poliție care îl proteja pe ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, care venise la fața locului pentru a da detalii despre ancheta privind atacul armat de dimineață și pentru a vorbi cu jurnaliștii.

Poliția a tras cu gaze lacrimogene în manifestanți, care, la rândul lor, au aruncat cu proiectile în direcția forțelor de ordine, au incendiat coșuri de gunoi și au ridicat mai multe baricade pe stradă.

Demonstranții au cântat mai multe cântece kurde de solidaritate și au scandat împotriva Turciei și a regimului politic al președintelui Recep Tayyip Erdogan, deși nu există indicii că drama ar avea legătură cu Ankara.

„Erdogan, asasin!” şi „Erdogan, terorist!”, au strigat kurzii, atacând poliţia franceză.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: