dse.md

Consecințele ploii torențiale: Mașini strivite, copaci doborâți la pământ și subsoluri inundate. Care au fost cele mai afectate zone

Ploaia torențială din seara zilei de 30 august a adus cu sine mai multe consecințe. Între acestea – mașini strivite, copaci doborâți la pământ sau subsoluri inundate. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunță că, în ultimele 24 de ore,  IGSU a preluat și gestionat 124 apeluri de urgență de la Serviciul 112. Cele mai multe misiuni ale salvatorilor au fost înregistrate în municipiul Chișinău, dar și localități din raioanele Cahul, Criuleni, Basarabeasca și UTA Găgăuzia.

Astfel, potrivit sursei citate, pentru lichidarea operativă a consecințelor ploii torențiale, în republică au fost desfășurate 10 misiuni de tractare a unităților de transport rămase blocate, 5 misiuni de defrișare a arborilor căzuți peste mijloacele de transport și carosabil și 14 misiuni de pompare a apei din zonele și subsolurile inundate ale cetățenilor.

La Chișinău pompierii au pompat apa din mai multe subsoluri a blocurilor de locuit și clădiri administrative de pe adresele  Dimitrie Cantemir 2/3, Braniștii 5/6, Calea Ieșilor, Kiev și Gheorghe Madan. Tot de intervenția angajaților IGSU a fost nevoie pentru a tracta 5 autovehicule blocate pe strada Ion Creangă nr.5 din capitală.

La Criuleni salvatorii au defrișat mai mulți copaci căzuți pe traseu între satele Hârtopul Mare și Izbiște. O intervenție similară a avut loc și în localitatea Cocieri, Dubăsari, după ce un arbore a blocat partea carosabilă de la intrarea în localitate. Lucrări de pomparea și evacuare a apelor au avut loc și pe mai multe adrese din UTA Găgăuzia, Cahul și Basarabeasca.

În ultimele 24 de ora angajații IGSU au intervenit în 70 situații de risc printre care lucrări de deblocare, pompare, tractare, salvare de persoane și lichidare a incendiilor.

În caz de situații excepționale oamenii sunt în continuare îndemnați să sune de urgență la Serviciul 112.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Tudor Mardei | NewsMaker

Un alt candidat independent vrea să participe la alegerile parlamentare. Despre cine este vorba

Comisia Electorală Centrală (CEC) a recepționat joi, 24 iulie 2025, încă o cerere din partea unui potențial candidat independent la alegerile parlamentare din 28 septembrie.

Este vorba despre Stepan Savițchi, care a solicitat eliberarea listelor de subscripție în vederea colectării semnăturilor necesare pentru susținerea candidaturii sale.

Stepan Saviţchi este cel de-al 13-lea candidat care a depus cerere la CEC pentru scrutinul parlamentar și cel de-al 11 candidat independent.

Potrivit legislației electorale, candidații independenți trebuie să adune între 2.000 și 2.500 de semnături ale susținătorilor cu drept de vot, iar în cazul candidatelor femei – între 1.000 și 2.500 de semnături.

Perioada de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților a început pe 20 iulie și se va încheia pe 19 august 2025.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: