Consiliera prezidențială Cristina Gherasimov a demisionat la două zile după ce a obținut medalia „Meritul Civic”. Va rămâne la Guvern
Full Article 2 minutes read

Consiliera prezidențială Cristina Gherasimov a demisionat la două zile după ce a obținut medalia „Meritul Civic”. Va rămâne la Guvern

Șefa statului Maia Sandu a semnat un decret cu privire la eliberarea din funcția de consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul politicii externe și integrării europene a Cristinei Gherasimov. Menționăm, câteva zile în urmă, Sandu i-a acordat consilierului medalia „Meritul Civic”. 

Potrivit decretului prezidențial, Gherasimov va pleca de la Președinție din data de 3 ianuarie anul viitor. Eliberarea din funcția are loc în baza cererii de demisie.

„Cristina Gherasimov se eliberează, la data de 3 ianuarie 2024, din funcția de consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul politicii externe și integrării europene, în baza cererii de demisie”, se arată decretul prezidențial, care a fost semnat pe 27 decembrie.

Șefa statului Maia Sandu a semnat pe 26 decembrie 2023 un decret prin care a acordat medalia „Meritul Civic” Cristinei Gherasimov. Cea din urmă, din data de 5 decembrie 2023 deține funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE).

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene au declarat pentru NM că Gherasimov rămâne la MAEIE, deținând în prezent funcția de secretar de stat.

De-a lungul anilor, Cristina Gherasimov a deținut mai multe funcții în instituții internaționale și la Universitatea Rurgers.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: