Maia Sandu îi acordă lui Nicu Popescu „Ordinul Republicii”. Consilieră prezidențială primește medalia „Meritul Civic”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu îi acordă lui Nicu Popescu „Ordinul Republicii”. Consilieră prezidențială primește medalia „Meritul Civic”

Șefa statului Maia Sandu a semnat pe 26 decembrie două decrete prin care acordă „Ordinul Republicii” vicepremierului Nicu Popescu și medalia „Meritul Civic” secretarului de stat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Cristina Gherasimov. 

Instituția prezidențială a declarat că Maia Sandu a semnat un decret prin care oferă „Ordinul Republicii” lui Nicolae Popescu, viceprim-ministru, ministru al afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova.

Distincția este oferită în semn de înaltă apreciere a profesionalismului manifestat în domeniul politicii externe, pentru susținerea constantă a eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova, precum și pentru contribuția majoră la deschiderea negocierilor de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană”, au relatat reprezentanții Președinției.

La fel, președinta a semnat un decret prin care conferă medalia „Meritul Civic” consilierei prezidențiale în domeniul politicii externe și integrării europene Cristina Gherasimov, care din data de 5 decembrie 2023 a fost numită secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Medalia se oferă pentru merite deosebite în promovarea politicii externe, susținerea constantă a eforturilor de integrare europeană și pentru contribuție substanțială la deschiderea negocierilor de aderare”, a menționat instituția prezidențială.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: