Consilierul prezidențial Veaceslav Negruța și-a dat demisia
Full Article 2 minutes read

Consilierul prezidențial Veaceslav Negruța și-a dat demisia

Consilierul prezidențial în domeniul economic, Veaceslav Negruța, și-a dat demisia. Decretul de eliberare din funcție a acestuia a fost semnat de președinta Maia Sandu pe 26 aprilie și a fost publicat în Monitorul Oficial pe 3 mai.

Negruța a declarat pentru NewsMaker că decizia îi aparține, iar motivul care stă la bază ține de numirea sa într-o altă funcție în cadrul unei instituții.

Veaceslav Negruța a fost ministru al Finanțelor din Moldova în perioada 2009-2013 în guvernul Filat. În august 2013 a demisionat din funcția de ministru. Puțin mai târziu a părăsit Partidul Liberal Democrat. În decembrie 2020 a devenit consilier pe economie în echipa prezidențială, condusă de Maia Sandu. Detalii AICI. Ulterior, în ianuarie 2023, a fost numit secretar general al Aparatului Președintelui Republicii Moldova. Mai târziu, în februarie 2023, președinta Maia Sandu a semnat un decret prin care Andrei Spînu – actual ministru al Infrastructurii – a fost numit în funcția de secretar general al Aparatului Președintelui Republicii Moldova, începând cu 14 februarie. Prin urmare s-a anunțat că Veaceslav Negruța, care a deținut până atunci această funcție, își va continua activitatea în calitate de consilier în domeniul economic.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: