Consiliul municipal Chișinău a ajustat bugetul pentru anul curent. De ce au scăzut veniturile și au crescut cheltuielile?
Full Article 2 minutes read

Consiliul municipal Chișinău a ajustat bugetul pentru anul curent. De ce au scăzut veniturile și au crescut cheltuielile?

Consiliul municipal Chișinău (CMC) a aprobat marți, 24 noiembrie, modificarea bugetului capitalei pentru anul curent. Potrivit serviciului de presă al primăriei, veniturile bugetului capitalei din impozite au scăzut cu 28 de milioane de lei, iar din vânzarea terenurilor, proprietate municipală, au venit cu 95 de milioane de lei mai puțin decât era planificat. În același timp, cheltuielile au crescut.

Primăria a menționat că veniturile capitalei au scăzut, deoarece din cauza crizei provocate de pandemie, multe întreprinderi au fost nevoite să se închidă. Tot în acest an, primăria a reușit să vândă terenuri doar de 103 milioane de lei, deși era planificat de aproape 200 de milioane.

Cheltuielile au crescut din cauza proiectelor de investiții care au continuat în ciuda pandemiei. De asemenea, primăria a menționat că prețurile pentru serviciile de amenajare a străzilor orașului au crescut. De asemenea, cheltuielile pentru suburbii au crescut cu 2,8 milioane de lei.

Primăria a mai menționat că până la 19 noiembrie, veniturile primăriei se ridicau la 3,64 miliarde de lei. Aceasta reprezintă 81,2% din suma prevăzută în plan. Iar cheltuielile s-au ridicat la 3,66 miliarde de lei, sau 74,1% din plan.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: