Țulea a zburat în Turcia, pentru a participa la inaugurarea Consulatului Moldovei din Alanya (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Țulea a zburat în Turcia, pentru a participa la inaugurarea Consulatului Moldovei din Alanya (VIDEO)

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene , Oleg Țulea, a participat alături de omologul său turc, Mevlüt Çavuşoğlu, la ceremonia de inaugurare oficială a Consulatului onorific al Republicii Moldova în orașul Alanya.

În discursul de inaugurare, ministrul de externe a adresat mulțumiri autorităților turce pentru susținerea demersurilor de instituire a Consulatului onorific în localitatea respectivă.

Oleg Țulea s-a referit la relațiile privilegiate de prietenie dintre ambele popoare, bazate pe un spectru larg de subiecte de interes comun, reflectate prin Parteneriatul Strategic lansat în anul 2018.

Șeful diplomației moldovene a subliniat că extinderea și aprofundarea relațiilor cu Republica Turcia constituie una din prioritățile Guvernului Republicii Moldova.

Ministrul Oleg Țulea a vorbit și despre activitatea consulului onorific, Halil Okur, exprimându-și convingerea că acesta va reprezenta şi promova eficient interesele Republicii Moldova în Turcia și că, prin activitatea acestuia, oficiul consular onorific va contribui la intensificarea schimburilor comercial-economice, culturale și academice, precum şi va acorda sprijinul necesar cetățenilor moldoveni aflați în situație de dificultate. Circumscripția consulară include districtele Alanya, Manavgat, Gazipașa, Akseki, Gundogmuș și Ibradi.

La eveniment au participat, de asemenea și primarul orașului Alanya, Adem Murat Yücel, președintele Camerei de Comerț și Industrie, Mehmet Şahin, ambasadorul Republicii Moldova în Republica Turcia, Dmitri Croitor, consulii onorifici ai Republicii Moldova din Alanya și Antalya, reprezentanți ai cercurilor de afaceri și academice, membri ai comunității moldovene din Turcia.

***

Amintim că, în cadrul ședinței guvernului din 5 noiembrie, Ministrul de Externe Oleg Țulea, a fost numit ambasador al Republicii Moldova în Ungaria. Acesta își va continua activitatea la minister până la finalizarea turului doi al scrutinului prezidențial pentru a asigura buna desfășurare a procesului electoral la secțiile de vot deschise în străinătate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: