Contrabanda cu 179 cutii de țigări de la Cahul: 14 inculpați, inclusiv trei angajați ai Poliției de Frontieră vor compărea pe banca acuzaților
Full Article 2 minutes read

Contrabanda cu 179 cutii de țigări de la Cahul: 14 inculpați, inclusiv trei angajați ai Poliției de Frontieră vor compărea pe banca acuzaților

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a finalizat urmărirea penală și a trimis în judecată dosarul penal anunțat în noiembrie 2021 privind captura de 179 de cutii cu țigări „Ashima”, la Cahul.

Potrivit prețurilor din Moldova, țigările de contrabandă ar costa peste 1,6 milioane lei, iar pe piața Uniunii Europene – destinația intenționată a grupului infracțional – circa 4,3 milioane lei. Prin urmare, venitul infracțional ar fi constituit circa 2,7 milioane.

Pe dosar a fost efectuat un volum mare de acțiuni procesual-penale: peste 20 de percheziții, peste 20 de interceptări (inclusiv telefonice), circa 50 de audieri ale bănuiților și învinuiților – în scopul asigurării drepturilor acestora, cât și în scopul acumulării probatoriului necesar trimiterii dosarului în judecată.

În dosarul penal trimis în judecată de către procurorii PCCOCS sunt 14 inculpați, cu vârstele cuprinse între 30 și 50 de ani. Aceștia sunt din Cahul și Chișinău, iar trei din ei sunt polițiști de frontieră: un fost șef interimar al sectorului poliției de frontieră Cahul al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, un fost șef al Direcției regionale Sud a Inspectoratului, precum și un subofițer.

Potrivit legii penale, infracțiunea incriminată se pedepsește cu închisoare, pentru un termen de la 4 la 10 ani. Menționăm, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, inculpații se prevalează de prezumția nevinovăției.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: