Controale inopinate la piețele agroalimentare din capitală. Ce încălcări au depistat inspectorii
Full Article 1 minutes read

Controale inopinate la piețele agroalimentare din capitală. Ce încălcări au depistat inspectorii

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au întreprins câteva controale inopinate la piețele agroalimentare din municipiul Chișinău pentru a verifica dacă sunt respectate regulile de sănătate publică.

„Am remarcat că atât vizitatorii piețelor, cât și comercianții poartă necorespunzător echipamentul de protecție. Toți trebuie să poarte mănuși, iar masca trebuie să acopere complet nasul și gura. La fel, s-a remarcat și nerespectarea distanței sociale reglementate”, a declarat Oleg Liscenco, directorul general adjunct al ANSA.

Potrivit acestuia, operatorii economici amplasați pe teritoriul piețelor agroalimentare dispun de cunoștințe incomplete referitor la măsurile de prevenire și combatere a infecției COVID-19. Totodată, s-au depistat probleme la capitolul termometrie la intrarea în piețe.

Pe de altă parte, inspectorii au remarcat faptul că mijloacele de dezinfecție sunt amplasate în locuri vizibile și în cantități suficiente, iar spațiile comerciale sunt dezinfectate.

Menționăm că pe parcursul stării de urgență, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 44 milioane de lei pentru nerespectarea prevederilor Comisiei Situații Excepționale

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: