Control comun moldo-ucrainean în punctul „Basarabeasca-Serpniovo-1″. Oficialii au semnat protocolul
Full Article 1 minutes read

Control comun moldo-ucrainean în punctul „Basarabeasca-Serpniovo-1″. Oficialii au semnat protocolul

Pe 22 martie a fost semnat un protocol între Republica Moldova și Ucraina cu privire la organizarea controlului în comun în punctul comun de trecere pentru trafic feroviar Basarabeasca-Serpniovo-1, pe teritoriul Republicii Moldova. 

„Lansarea controlului comun în PTF Basarabeasca – Serpniovo-1 feroviar are drept scop consolidarea cooperării la frontiera moldo-ucraineană, care va contribui la diversificarea căilor de transportare a mărfurilor cu Ucraina, asigurarea accesului Republicii Moldova la principalele rute regionale de transportare a combustibililor de diferit gen, dar și a exportului de cereale din Ucraina”, comunică Ministerul Afacerilor Interne,

Autoritățile mai menționează că activitatea este parte a inițiativei Uniunii Europene – solidarity lines, menirea căreia este să asigure circulația de mărfuri în și spre Ucraina.

Data începerii controlului comun se va stabili, de comun acord, de către conducerea punctului de trecere.

În prezent, controlul comun la frontiera moldo-ucraineană este desfășurat în șase puncte de trecere a frontierei rutiere, în unul fiind temporar suspendat, pe segmentul transnistrean – Pervomaisc-Kuciurgan.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: