Copiii unui orfelinat din Odesa și însoțitorii lor, cazați la Chișinău. Ceban: Am intervenit la solicitarea Ambasadei Ucrainei
Full Article 2 minutes read

Copiii unui orfelinat din Odesa și însoțitorii lor, cazați la Chișinău. Ceban: Am intervenit la solicitarea Ambasadei Ucrainei

Primăria Chișinău a fost, pe 19 noiembrie, gazda copiilor și însoțitorilor acestora de la Orfelinatul din Odesa. Grupul urmează astăzi să ajungă în altă țară pentru a fi cazați temporar acolo. Informații în acest sens au fost comunicate de primarul municipiului Chișinău. 

Edilul Ion Ceban spune că Primăria a găzduit 28 de persoane, dintre care 16 copii fără ocrotire părintească de la Orfelinatul din Odesa. Aceștia s-au aflat la Centrul municipal pentru copii de vârstă fragedă.

Potrivit lui Ceban, astăzi va fi efectuat transferul grupului la Aeroportul Internațional Chișinău. Alături de cele 28 de persoane vor fi transferate și alte 46, dintre care 20 de bebeluși și însoțitorii acestora împreună cu copiii lor. Cei din urmă urmează să ajungă la Chișinău.

„Copiii tranzitează Republica Moldova și urmează să ajungă în altă țară fiind cazați temporar acolo”, precizează Ion Ceban.

Se mai menționează că Primăria capitalei oferă tot suportul copiilor ajunși din Ucraina, fiind vorba despre cazare, alimentație adaptată micuților, asistență medicală și socială, dar și perfectarea actelor.

Ceban precizează că Primăria a intervenit la solicitarea Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova.

Copiii unui orfelinat din Odesa și însoțitorii lor, cazați la Chișinău. Ceban: Am intervenit la solicitarea Ambasadei Ucrainei

Facebook/Ion Ceban


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: