Copil de 3 ani, cazat într-un centru pentru refugiați din Ștefan Vodă, diagnosticat cu rujeola. Este al 37-lea caz, de la începutul anului
Full Article 2 minutes read

Copil de 3 ani, cazat într-un centru pentru refugiați din Ștefan Vodă, diagnosticat cu rujeola. Este al 37-lea caz, de la începutul anului

Un copil în vârstă de 3 ani, cazat într-un centru de plasament temporar pentru refugiați din satul Popeasca, raionul Ștefan Vodă, a fost diagnosticat cu rujeola. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), minorul este nevaccinat. Specialiștii în sănătate bat alarma: de la începutul anului, în țara noastră au fost confirmate 37 de cazuri de rujeola. ANSP îndeamnă populația să se vaccineze.

ANSP anunță că alte cazuri cu suspiciune la rujeolă printre persoanele care au intrat în contact cu micuțul diagnosticat cu rujeola „se află în proces de investigare”.

Specialiștii Agenției atenționează că rujeola este o infecție virală extrem de contagioasă, care poate duce la complicații grave și îndeamnă părinții să își vaccineze copiii, „ținând cont de situația epidemiologică la nivel național și regional”.

De menționat că de la începutul anului curent, în Republica Moldova au fost raportate 37 de cazuri de rujeolă. Din numărul total, cele mai multe cazuri de îmbolnăviri au fost confirmate în municipiul Chișinău – 33, dintre care 18 au fost înregistrate în focarul dintr-un centru de plasament temporar pentru refugiați din Chișinău.

În anul 2024, câte un caz de rujeolă a fost înregistrat în raionul Orhei, Ialoveni și Anenii Noi.

ANSP amintește că tratament specific contra rujeolei nu există. Potrivit sursei boala poate fi prevenită prin vaccinare. Vaccinarea se efectuează gratuit, la vârstele de 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani. În cazul în care copiii nu au beneficiat de vaccin la vârstele corespunzătoare, medicul de familie va propune o schemă individuală de vaccinare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: