Copilul internat la Chișinău cu hepatită de origine necunoscută urmează a fi transferat într-o secție obișnuită
Full Article 2 minutes read

Copilul internat la Chișinău cu hepatită de origine necunoscută urmează a fi transferat într-o secție obișnuită

Minorul internat săptămâna trecută, în Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii, din Chișinău, cu simptome specifice hepatitei virale acute, se simte mai bine. El urmează a fi transferat din secția reanimare în una obișnuită. Precizările au fost făcute de către Boris Gîlcă, șeful Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău, în cadrul ședinței din 16 mai.

Potrivit lui Boris Gîlcă, copilul era într-o stare foarte gravă. Au fost constituite mai multe consilii medicale, aplicate investigații și tratament, care s-au dovedit a fi eficiente.

Astăzi sunt bucuros să raportez că pacientul este într-o stare bună. Rămâne sub supraveghere în secția reanimare, dar, cel mai probabil, azi-mâine, va fi transferat într-o secție obișnuită. Este o bună ocazie de a atenționa părinții despre această formă necunoscută încă de hepatită nespecifică la copii. Avem doar un singur caz înregistrat în R. Moldova și vedem și sperăm foarte mult că va fi un caz cu final fericit. Părinții trebuie să fie atenți la comportamentul copiilor, la condițiile de igienă, să bată alarma imediat dacă sunt semne de icter sau alte simptome”, a conchis reprezentantul Direcției Sănătate.

Anunțul despre primul caz suspect de hepatită acută severă de etiologie necunoscută la copii a fost făcut pe 12 mai, de Ministerul Sănătății. Secretarul de stat al Ministerului Sănătății Svetlana Nicolaescu a precizat că minorul are vârsta preșcolară. Copilul a fost internat pe 7 mai în Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii, din Chișinău, cu simptome specifice hepatitei virale acute.

Măsuri de profilaxie

Ministerul Sănătății din Republica Moldova recomandă respectarea măsurilor de igienă personală – spălarea regulată a mâinilor, curățarea și dezinfectarea suprafețelor.

„Fiți vă rog atenți la semnele de manifestare a hepatitei acute – icter (culoarea galbenă a feței și sclerei), culoare întunecată a urinei, greață, vomă, dureri abdominale, diaree și adresați-vă medicului de familie sau la serviciul de urgență la apariția primelor simptome” a transmis ministrul Sănătății Ala Nemerenco.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: