Corneliu Gurin și Adriana Bețișor vor fi audiați de Comisia „Laundromat”
Full Article 2 minutes read

Corneliu Gurin și Adriana Bețișor vor fi audiați de Comisia „Laundromat”

O nouă rundă de audieri publice a fost organizată, pe 17 februarie de Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la spălarea banilor în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și al instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova (Comisia ”Laundromat”).

Invitatul audierilor de astăzi a fost adjunctul procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție Eduard Varzari. Potrivit acestuia, recomandările formulate către Republica Moldova au vizat mai multe autorități, inclusiv organele de drept, printre care Procuratura Generală, dar și Banca Națională a Moldovei, Comisia Națională a Pieței Financiare, Serviciul Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor ș.a.

Adjunctul procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție a sugerat că mai multe detalii ar putea oferi ex-șefa adjunctă a Procuraturii Anticorupție Adriana Bețișor care a instrumentat dosarele privind frauda bancară în perioada respectivă.

Președinta Comisiei ”Laundromat”, Inga Grigoriu, a anunțat că Comisia va adresa Adrianei Bețișor invitația de a răspunde la unele întrebări, eventual – în formă scrisă.

Totodată, Inga Grigoriu a comunicat că pentru ședința din săptămâna viitoare a Comisiei, este invitat Corneliu Gurin, Procurorul General al Republicii Moldova în anii 2013-2016.

În concluziile audierilor de astăzi, președinta Comisii de anchetă a remarcat că fenomenele legate de spălarea banilor nu au încetat, iar acest fapt umbrește imaginea Republicii Moldova ca stat de drept.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: