Coronavirus: 44 de persoane sunt în sare gravă. Guvernul mai activează un spital din Chișinău
Full Article 2 minutes read

Coronavirus: 44 de persoane sunt în sare gravă. Guvernul mai activează un spital din Chișinău

44 dintre pacienții din Republica Moldova diagnosticați cu COVID-19 sunt în stare gravă. Precizarea a fost făcută de către ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, luni, 30 martie. Aceasta a precizat că pacienții respectivi sunt internați la Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” și la Spitalul Clinic Republican. 

În repzent, la Spitalul „Toma Ciorbă” sunt internate 127 de persoane, dintre care 32 sunt în stare gravă.

La Spitalul de boli contagioase pentru copii sunt internați 15 copii și 5 adulți: 14 persoane în stare de gravitate medie și 6 în stare satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic Republican sunt 12 persoane cu evoluție gravă și o persoană în stare de gravitate medie.

În cadrul Institutului Mamei și Copilului rămâne internată o mamă cu un bebeluș, a cărei stare este satisfăcătoare și în curând ar putea fi externată.

Totodată, ministrul Sănătății a menționat că astăzi va fi activat spitalul „Arhanghelul Mihail” din municipiul Chișinău, unde urmează să fie internați pacienți infectați cu COVID-19.

Precizăm că, în prezent, în Republica Moldova sunt 263 de oameni infectați cu COVID-19. 16 cazuri sunt în regiunea transnistreană. La fel, peste 70 dintre pacienți sunt lucrători medicali și polițiști. Președintele Igor Dodon a anunțat că aceștia vor primi un ajutor unic în mărime de 16 mii de lei. 

De asemenea, au fost înregistrate 2 decese și 13 cazuri de vindecări.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: