Coronavirus: 44 de persoane sunt în sare gravă. Guvernul mai activează un spital din Chișinău
Full Article 2 minutes read

Coronavirus: 44 de persoane sunt în sare gravă. Guvernul mai activează un spital din Chișinău

44 dintre pacienții din Republica Moldova diagnosticați cu COVID-19 sunt în stare gravă. Precizarea a fost făcută de către ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, luni, 30 martie. Aceasta a precizat că pacienții respectivi sunt internați la Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” și la Spitalul Clinic Republican. 

x

În repzent, la Spitalul „Toma Ciorbă” sunt internate 127 de persoane, dintre care 32 sunt în stare gravă.

La Spitalul de boli contagioase pentru copii sunt internați 15 copii și 5 adulți: 14 persoane în stare de gravitate medie și 6 în stare satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic Republican sunt 12 persoane cu evoluție gravă și o persoană în stare de gravitate medie.

În cadrul Institutului Mamei și Copilului rămâne internată o mamă cu un bebeluș, a cărei stare este satisfăcătoare și în curând ar putea fi externată.

Totodată, ministrul Sănătății a menționat că astăzi va fi activat spitalul „Arhanghelul Mihail” din municipiul Chișinău, unde urmează să fie internați pacienți infectați cu COVID-19.

Precizăm că, în prezent, în Republica Moldova sunt 263 de oameni infectați cu COVID-19. 16 cazuri sunt în regiunea transnistreană. La fel, peste 70 dintre pacienți sunt lucrători medicali și polițiști. Președintele Igor Dodon a anunțat că aceștia vor primi un ajutor unic în mărime de 16 mii de lei. 

De asemenea, au fost înregistrate 2 decese și 13 cazuri de vindecări.

 

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: