Coronavirus: O femeie din raionul Cahul s-a baricadat în casă și a refuzat transportarea la spital
Full Article 2 minutes read

Coronavirus: O femeie din raionul Cahul s-a baricadat în casă și a refuzat transportarea la spital

O femeie dintr-un sat din raionul Cahul a apelat la serviciul de urgență și a declarat că are simptome de îmbolnăvire cu COVID-19. Ulterior, s-a baricadat în casă și a refuzat să iasă, transmite portalul ziuadeazi

Potrivit sursei citate, aceasta a revenit recent din Franța și chiar dacă a solicitat intervenția ambulanței, a refuzat categoric transportarea la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Cirobă” din Chișinău.

Ulterior, medicii au solicitat intervenția angajaților Inspectoratului de Poliție Cahul, iar văzând polițiștii, femeia s-a baricadat în casă. Într-un final, femeia s-a conformat cerințelor polițiștilor. Aceasta a fost transportată la spitalul „Toma Ciorbă” și urmează să fie stabilit dacă este sau nu infectată cu COVID-19.

Precizăm că în Republica Moldova au fost confirmate 30 de cazuri de infectare cu COVID-19. De asemenea, sunt 40 de cazuri suspecte, iar 11 238 de persoane se află sub monitorizare la domiciliu.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:

1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: